Door Dorothé Kieboom op 15 juni 2017

PvdA Nissewaard dient motie in om aan te sluiten bij Berekenuwrecht.nl

Voor inwoners van Nissewaard die dat nodig hebben zijn er diverse regelingen voor tegemoetkoming in kosten van levensonderhoud en maatschappelijke deelname. Landelijke regelingen zoals zorg- en huurtoeslag, maar ook lokale regelingen zoals in de nota minimabeleid staan vermeld.

Niet alle regelingen zijn bekend bij de inwoners die er gebruik van zouden kunnen maken. “Dat is jammer, want het doel van regelingen is immers dat mensen er gebruik van maken!”, aldus PvdA-raadslid Dorothé Kieboom. Op de website Berekenuwrecht.nl kunnen mensen eenvoudig opzoeken van welke landelijke en lokale regelingen zij gebruik kunnen maken.

Meer dan 100 gemeenten gingen Nissewaard al voor en in een motie in de gemeenteraad van 14 juni motie pleitte de PvdA Nissewaard voor het aansluiten van de gemeente Nissewaard bij Berekenuwrecht.nl. De motie werd mede ingediend door de SP, LOB en Nissewaard Lokaal. Na behandeling in de raad werd duidelijk dat de gemeenteraad wel het doel van de motie ondersteunt, maar er graag verder over wil praten in een volgende commissievergadering. De gemeenteraad wil zeker weten of Berekenuwrecht.nl een goede aanvulling is op de huidige manier om de regelingen kenbaar te maken.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Geboren in 1965 in Werkendam, kwam ik in 1990 (via Rotterdam) naar Spijkenisse. Eerst woonde ik in Maaswijk, later ben ik verhuisd naar Spijkenisse Noord. Er is hier veel ruimte en groen, en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en de ontsluitingswegen zijn grote pluspunten van mijn wijk. Om de voorzieningen

Meer over Dorothé Kieboom