Door Thérèse van Wassenaar op 19 maart 2017

Armoedeplatform Nissewaard informeert en ondersteunt

In Nederland kennen we eigenlijk geen armoede. Althans, dat is wat de regering ons vertelt. Helemaal ongelijk hebben ze niet. Nederland kent een goed sociaal vangnet en niemand hoéft zonder inkomen te zitten. Ook niet als er (even) geen betaald werk beschikbaar is. Dat de praktijk een stuk weerbarstiger is, mag duidelijk zijn. Hoewel de Nederlandse economie weer in de lift zit neemt de armoede nog steeds toe. Momenteel is in ruim 700.000 huishoudens in Nederland sprake van armoede.

Armoede is armoede vaak een ‘verborgen’ probleem. Het is tenslotte niet makkelijk om toe te geven dat het niet lukt om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Voor veel mensen geldt dan ook vaak dat zij niet op de hoogte zijn van potjes en initiatieven die hen weer een stukje op weg kunnen helpen. Zij missen soms relevante informatie en de middelen om zelf het hoofd boven water te houden. Daarom is op Facebook het ‘Armoedeplatform Nissewaard’ van start gegaan. “Het ‘Armoedeplatform’ informeert en ondersteunt inwoners van Nissewaard die zelf of in hun omgeving met armoede te maken hebben”, vertelt initiatiefneemster Thérèse van Wassenaar. “Het is bedoeld als integraal platform waar iedereen terecht kan. Voor informatie, maar ook met vragen”. Hoewel Thérèse momenteel nog de enige beheerder is van de pagina is het haar bedoeling dat het integrale platform beheert zal gaan worden door meerdere professionals en inwoners van Nissewaard die veel affiniteit hebben met het thema armoede. “Ik ben in gesprek met meerdere mensen en hoop binnenkort het ‘team’ van Armoedeplatform Nissewaard te mogen voorstellen.”

Armoedeplatform Nissewaard bestaat momenteel slechts als online community maar zou in de toekomst kunnen worden uitgebreid tot een fysiek platform met verschillende activiteiten. Of dit zal gebeuren hangt af van de behoefte daartoe. Heeft u interesse in het platform? ‘like’ dan de pagina op Facebook: www.facebook.com/armoedeplatformnissewaard. U vindt daar inmiddels al aardig wat informatie. Vragen stellen mag via de pagina maar kan ook via een persoonlijk bericht. Al uw vragen worden met discretie behandeld.

Thérèse van Wassenaar

Thérèse van Wassenaar

Mijn naam is Thérèse van Wassenaar, geboren in 1981 te Rotterdam en sinds 1983 woonachtig in Spijkenisse. Na de Mavo heb ik een SPW opleiding gevolgd. Sinds 2015 woon ik, samen met mij zoon, in de wijk Vogelenzang. De afgelopen jaren heb ik mij in de wijken de Akkers en Vogelenzang ingezet om een netwerk

Meer over Thérèse van Wassenaar