Door Peter Versluis op 7 april 2016

Behoud intercitystatus Schiedam Centrum

Tijdens de afgelopen raadsvergadering hebben de PvdA Nissewaard en CDA Nissewaard een motie ingediend die oproept tot het behouden van de intercitystatus van Schiedam Centrum. In het huidige programma Hoogfrequent Spoorvervoer van Prorail blijkt dat Schiedam Centrum haar positie als intercitystation verliest. De motie werd unaniem aangenomen.

Voor de bewoners van Voorne-Putten is het station Schiedam Centrum onmisbaar als schakel in het OV-netwerk, omdat met name reizigers naar Delft, Den Haag, Leiden en Amsterdam/ Schiphol reizen via Schiedam Centrum. Door het eventueel wegvallen van de intercitystatus worden reizigers gedwongen via Rotterdam te reizen, waardoor zij een extra reistijd hebben van minimaal 15 minuten.

Volgens de indieners van de motie is de bereikbaarheid al kwetsbaar voor het wegverkeer. Het Openbaar Vervoer moet daarom een duurzaam en qua reistijd acceptabel alternatief kunnen zijn. Juist hier en nu heeft het Openbaar Vervoer een belangrijke rol om de bereikbaarheid van ons eiland te verbeteren. De gemeenteraad van Nissewaard roept middels de motie haar college op om haar standpunt kenbaar te maken aan Prorail, de NS, de Staatssecretaris van I&M en de Tweede Kamer. Daarnaast pleit zij voor een nadrukkelijke samenwerking met regiogemeenten. Alles gericht op het behouden van intercitystation Schiedam Centrum.

Peter Versluis

Peter Versluis

Wie ben ik? Ik ben 49 jaar en geboren en getogen in Spijkenisse. Ik ben opgegroeid in Spijkenisse Noord en ik woon nu, samen met Carmen (echtgenote), Jessie (dochter) en David (zoon), met veel plezier in de Maaswijk. Wat doe ik in het dagelijks leven? Ik ben werkzaam als manager in de ouderenzorg van een aantal verpleeghuizen

Meer over Peter Versluis