Door Aad Struijk op 8 november 2015

Bloembollen planten in Waterland

Op zaterdag 7 november plantte bewonersgroep Waterland bollen in de grasstrook aan het Libelleveen nabij de busbaan. En PvdA Nissewaard hielp natuurlijk een handje mee. Dankzij financiële ondersteuning vanuit het Oranjefonds/Burendag heeft de bewonersgroep Waterland 4000 bloembollen aangekocht. De bollen bestaan o.a. uit Crocus, Chionodoxa (sneeuwroem), Muscari (blauwe druifjes), Scilla (sterhyacinth) en verwilderingstulpjes. Dit mengsel van bollen blijft staan en vermeerdert zich in de volgende jaren.

Door diverse oorzaken gaat het al jaren minder met onder andere vlinders en bijen. Het is uitermate belangrijk voor de biodiversiteit om deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Vooral in het voorjaar is er voor bijen en vlinders weinig nectar en stuifmeel te vinden. Met het planten van een Bijen Mix bloeien er vroeg in het voorjaar tot aan de zomer bolgewassen die voorzien aan de behoeften van bijen en vlinders. Voor de 4000 bollen die geplant werden, had Bewonersgroep Waterland, met o.m. Jan Reijnierse en Bob en Joke van der Nat, 800 gaten gemaakt. Zahir Rana, George Gardien en ikzelf gingen ook aan de slag met het boren van gaten en het planten van bollen. Bewonersgroep Waterland verdient een groot compliment voor dit bolleninitiatief!

Aad Struijk

Aad Struijk

In Nissewaard ben ik vooral bekend als basisschooldirecteur van O.b.s. De Vogelenzang en raadslid van PvdA Nissewaard. Maar hiernaast ook gewoon als Nissewaarder, Spijkenisser of Hekelinger. Ik ben geboren in 1959 in een arbeidersgezin in Rotterdam-Zuid. Mijn vader was fabrieksarbeider en moeder zorgde voor het gezin. Toen ik vier was, verhuisden mijn ouders met hun

Meer over Aad Struijk