Door Dorothé Kieboom op 5 februari 2016

Een kijkje in de keuken van de wijkverpleegkundige

Afgelopen woensdag 3 februari heb ik meegelopen met Sandra, wijkverpleegkundige bij Careyn in Spijkenisse Groenewoud. Ik ben enthousiast over de werkwijze van de wijkverpleegkundigen. Zij werken midden in de wijk en werken samen met huisartsen, Wmo-consulenten van de gemeente en maatschappelijk werk. De bewoners van Groenewoud kunnen door deze manier van werken in hun vertrouwde wijk blijven wonen. De zorg in de buurt organiseren gebeurt hier in de praktijk.

Hart van Groenewoud is een nieuwe woonomgeving met voorzieningen zoals een huisarts, fysiotherapie en activiteiten voor bewoners. In de Kastanjerie kunnen buurtbewoners met bewoners van Hart van Groenwoud een bakje koffie drinken.

In de wijk Groenewoud bestaat ook een projectgroepoverleg met de woningstichting, politie, gemeente en Careyn. Hier wordt de gang van zaken besproken in de wijk, bewoners met problemen gesignaleerd en plannen van de woningstichting gedeeld. Een dergelijk overleg bestaat niet in iedere wijk in Nissewaard. Een dergelijk overleg is een mooie opmaat richting de introductie van sociale wijkteams om de bewoners nog beter te faciliteren en beter te weten wat er speelt in een wijk of dorp.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Geboren in 1965 in Werkendam, kwam ik in 1990 (via Rotterdam) naar Spijkenisse. Eerst woonde ik in Maaswijk, later ben ik verhuisd naar Spijkenisse Noord. Er is hier veel ruimte en groen, en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en de ontsluitingswegen zijn grote pluspunten van mijn wijk. Om de voorzieningen

Meer over Dorothé Kieboom