Door Dorothé Kieboom op 6 november 2015

Gastles Wmo op ROC Zadkine in Spijkenisse

Woensdag 28 oktober mocht ik op verzoek een gastles geven op ROC Zadkine in Spijkenisse. Verpleegkundigen in opleiding van deze school volgden de afgelopen weken een lesblok over Wmo en hadden al verschillende lessen over de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning gehad. In de WMO wordt onder andere geregeld hoe hulpmiddelen, parkeervoorzieningen en collectief vervoer beschikbaar zijn voor mensen die dit nodig hebben.

Vanaf 1 januari is de gemeente Nissewaard verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wmo. Geld dat hiervoor nodig is, moet betaald worden door de gemeente. Tijdens de les legde ik uit hoe de verdeling van het geld door de gemeente wordt geregeld. Daarbij ging het over politieke partijen, verkiezingen, keuzes maken, parkeergarages en het aantal uren huishoudelijke hulp. Geld kun je maar een keer uitgeven, dat geldt voor de verpleegkundigen in opleiding, maar ook voor de gemeente Nissewaard.

Het was best een lastig onderwerp voor de jonge studenten, maar ook goed om te leren en te beseffen wat de politiek te maken heeft met je werk in de zorg als je straks klaar bent met je opleiding.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Mijn naam is Dorothé Kieboom . Ik woon meer dan 25 jaar in Spijkenisse. Sinds 2013 werk ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de hartfunctieafdeling. Ik woon vanaf 2010  met veel plezier in Spijkenisse -Noord; er is hier veel  ruimte en  groen en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en

Meer over Dorothé Kieboom