Door Wouter Struijk op 7 juli 2017

Geen extra investering in het primair onderwijs

Afgelopen woensdag 5 juli heeft de PvdA Nissewaard voorgesteld om 5 miljoen euro extra te investeren in het primair onderwijs binnen de gemeente Nissewaard. Volgens PvdA-fractievoorzitter Wouter Struijk worden leraren ondergewaardeerd, onderbetaald en overbelast. Dit gaat ten koste van kinderen en bovenal de kwetsbare kinderen. De schooladviezen op basisscholen in de gemeente Nissewaard zijn flink onder het landelijk en provinciaal gemiddelde. “We moeten het roer fundamenteel omgooien om onze kinderen alle kansen te bieden”, aldus Struijk. “De gemeente Nissewaard staat voor grote uitdagingen. We hebben deze ingreep nodig, want het gaat om de toekomst van onze jeugd en daarmee de toekomst van onze gemeente. Wij steken hier graag onze nek voor uit”, aldus Struijk.

De wethouder en andere partijen in de gemeenteraad van Nissewaard zien echter geen rol weggelegd voor de gemeente. Het voorstel van de PvdA heeft het daarom niet gehaald. De PvdA Nissewaard is teleurgesteld, maar is blij dat verschillende partijen hebben aangegeven verder in gesprek te willen over de aansluiting van passend onderwijs en jeugdhulp. De PvdA Nissewaard wil de komende periode verder werken aan en structurele investering in het onderwijs.

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en

Meer over Wouter Struijk