Door Wouter Struijk op 17 april 2016

Informeer elkaar over veiligheid in de buurt via WeAlert

Op 14 april is in Spijkenisse de WeAlert app gelanceerd door burgemeester Salet. WeAlert is een app voor de smartphone, waarmee bewoners elkaar kunnen informeren over veiligheid in de buurt en elkaar kunnen waarschuwen voor verdachte situaties. Door elkaar te volgen ontstaat een netwerk waarin bewoners samen zorgen voor een veiliger leefomgeving. In tegenstelling tot Buurtwhatsapp hoeft men hiervoor geen telefoonnummers uit te wisselen. De gemeente Nissewaard is de eerste gemeente die de app ondersteunt.

De PvdA Nissewaard is blij met de komst van de app. De PvdA heeft meerdere keren aandacht gevraagd voor het begeleiden en faciliteren van buurtwhatsapp. Buurtwhatsapp is veelal een spontaan initiatief uit een buurt, maar sluit niet altijd helemaal aan bij de verwachtingen van de deelnemers. De app WeAlert zou dit door samenwerking met de gemeente en veiligheidsdiensten kunnen verbeteren. De app kan de verbondenheid in de buurt versterken en de veiligheid verbeteren. Je kunt de app downloaden via Wealert.nl.

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en

Meer over Wouter Struijk