Door Thérèse van Wassenaar op 26 februari 2017

Jolanda van Wijk verkozen tot ´Beste Buur van Zuidwest´

Dertien bewoners van de wijken De Akkers, Vogelenzang-Zuid en Vriesland zijn genomineerd voor de titel ´Beste Buur van Zuidwest’. Jolanda van Wijk ging met de prijs naar huis. Na rijp beraad van Wietse van Leenen, Sylvia Broekmeulen en Ron Janssen, de deskundige jury, kenden zij Jolanda de door de PvdA Nissewaard beschikbaar gestelde prijs toe. “Jolanda is het toonbeeld van een ‘goede buur’ met de dingen die zij voor buren en naasten doet, zonder aan zichzelf te denken. Haar schaarse vrije tijd besteed zij aan anderen. Wat een superbuur!” Aldus Wietse van Leenen, die namens de jury de winnaar bekend mocht maken. De jury benadrukte wel dat, wat hen betreft, alle genomineerden kanjers zijn en beloofde hen tijdens de volgende netwerkbijeenkomst van het WUP nog eens extra in het zonnetje te zetten.

De verschillende, aanwezige wijkinitiatieven uit Zuidwest hebben verteld wat zij doen om de wijken in Zuidwest een stukje mooier te maken. Zo zorgt Buurtpreventie ervoor dat de straten van Zuidwest een stuk veiliger zijn, werken Jan Brons en Peter Terlouw hard om ‘de Donken’ een fijne wijk te houden om in te wonen en zorgt Stichting Konnekt Buurtnetwerken in de Buurthuiskamer voor een goede sociale cohesie en helpen zij bewoners met maatschappelijke vragen. Dino Johannes vertelde tot slot over buurttuin ‘de Vlinderkreek’, die onlangs geopend is aan de Kreek. Stuk voor stuk initiatieven die de moeite waard zijn om eens van dichtbij te bekijken.

Wat de PvdA Nissewaard betreft waren alle aanwezigen op de avond ‘echte buurtkanjers’. Thérèse van Wassenaar benadrukt hierbij nogmaals het belang van goede buren: “Het zijn soms maar hele kleine dingen die we voor elkaar kunnen doen, maar ze zijn van onschatbare waarde. De aanwezige bewoners hebben allemaal laten zien betrokken te zijn bij de buurt en hun buren en dat maakt elke buurt een stukje mooier!” De PvdA Nissewaard zal ook in 2018 weer de verkiezing van de ‘Beste Buur’ organiseren.

Thérèse van Wassenaar

Thérèse van Wassenaar

Mijn naam is Thérèse van Wassenaar, geboren in 1981 te Rotterdam en sinds 1983 woonachtig in Spijkenisse. Na de Mavo heb ik een SPW opleiding gevolgd. Sinds 2015 woon ik, samen met mij zoon, in de wijk Vogelenzang. De afgelopen jaren heb ik mij in de wijken de Akkers en Vogelenzang ingezet om een netwerk

Meer over Thérèse van Wassenaar