Door Dorothé Kieboom op 3 april 2016

“Kom in de kas” in de buurtmoestuin

Zaterdag 3 april werd de kas in de buurtmoestuin aan de Dragondonk feestelijk geopend. Wethouder Mijnans kwam deze opening doen en deed dit samen met kinderen uit de wijk.

PvdA Nissewaard kwam een handje helpen in de tuin. Onkruid werd verwijderd, aarde verplaatst en aangeveegd. De moestuin werd zo klaar gemaakt voor het nieuwe tuinseizoen. Maria van der Wiel, “moeder” van de buurtmoestuin, vertelde over het belang van de tuin voor de wijk. Buurtbewoners komen er met elkaar in contact en kinderen leren tuinieren. Ook vertelde ze over haar wens voor een ontmoetingsruimte voor de wijk. Dat zou een mooie plaats zijn om activiteiten te organiseren voor de wijk.

PvdA-raadsleden Aad Struijk en Peter Versluis konden tijdens hun werkzaamheden in gesprek met buurtbewoners over allerlei onderwerpen. Over honden, winkelwagentjes, scholen en natuurlijk tuinieren werd uitgebreid gesproken.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Mijn naam is Dorothé Kieboom . Ik woon meer dan 25 jaar in Spijkenisse. Sinds 2013 werk ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de hartfunctieafdeling. Ik woon vanaf 2010  met veel plezier in Spijkenisse -Noord; er is hier veel  ruimte en  groen en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en

Meer over Dorothé Kieboom