Door Wouter Struijk op 15 januari 2017

Mbo’ers reizen gratis naar school

 

120.000 mbo-studenten van onder de 18 jaar kunnen vanaf vorige week gratis naar school reizen. Sinds 1 januari hebben zij net als volwassen studenten recht op een gratis OV. Fijn voor de studenten, maar ook voor hun ouders die honderden euro’s per jaar uitgaven aan bus- en treinabonnementen.

De PvdA Nissewaard heeft ook campagne gevoerd bij ROC Zadkine aan de Sportlaan in Spijkenisse om dit voorstel onder de aandacht te brengen van studenten. Mbo-instellingen in Spijkenisse hebben ook een aantrekkingskracht op de regio. Dit kan soms gepaard gaan met veel kosten voor een bus- en/ of metroabonnement. De PvdA Nissewaard is blij dat hetgeen zij actie voor hebben gevoerd nu is gerealiseerd. Schoolkosten mogen op geen enkele wijze een drempel zijn om een diploma te halen.

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en

Meer over Wouter Struijk