Mijn eerste periode als WWS

Door Wouter Struijk op 19 januari 2019

Sinds eind april heb ik het voorrecht om de Partij van de Arbeid te vertegenwoordigen in het College van B&W binnen de gemeente Nissewaard. Daarmee wordt ook onze ideologie ingebracht in het beleid dat de gemeente Nissewaard ontwikkelt. Kortom, voor mij persoonlijk een bijzonder moment, voor de partij belangrijk na jaren van oppositie en voor onze inwoners zeer relevant nu idealen als solidariteit en gelijkwaardigheid een prominente plek innemen in het coalitieakkoord.

De komende periode gaan we “SAMEN MET ELKAAR”  onder andere investeren in Onderwijs, Eenzaamheidsbestrijding, Armoedebeleid, Duurzaamheid en de aanpak van bestaande wijken. We willen als bestuur het verschil maken in onze gemeente. Onze inwoners moet dit zien en merken.

De eerste speerpunten vanuit het coalitieakkoord zijn al gerealiseerd. Denk hierbij aan het worden van een regenbooggemeente (gelet op de actualiteit niet onbelangrijk). Daarnaast hebben we ook de Individuele Minima Toeslag mogelijk gemaakt voor een bredere doelgroep. Evenals de eerste publieke AED van de gemeente die ik heb mogen bevestigen aan het gemeentehuis. Zo werken we stap voor stap aan een mooier Nissewaard waarin iedereen zich prettig voelt en welkom is.

Naast de keiharde inhoudelijke realisatie van doelstellingen vind ik het als kersverse wethouder ook van belang om bij te dragen aan een positieve en optimistische cultuur binnen onze gemeente. Fouten mogen worden gemaakt en er is ruimte voor creativiteit. Dit maakt ook echt dat we het samen willen doen. Een proces duurt daardoor soms wel eens wat langer, maar er is wel draagvlak voor ontstaan. Dit doet recht aan het belang dat ik hecht aan democratie. Oog voor elkaars standpunten en oog voor minderheden. We zijn met elkaar verantwoordelijk voor de toekomst van Nissewaard.

Persoonlijk is het nog wel even wennen dat veel mensen me nu aanspreken als Wethouder (WWS: Wethouder Wouter Struijk) en niet meer als Wouter. Ik hoop dat ik daar niet aan ga wennen, want ik wil vooral Wouter blijven. Een mens, waarbij ik in de verschillende beleidsstukken die passeren ook mijn menselijke inbreng kan hebben, die vooral ook aansluit op de belevingswereld op de straat. Ik voel die verantwoordelijkheid. Daarom zullen jullie me op straat, in kranten en op sociale media voorbij blijven zien komen om dit contact te hebben en te onderhouden. Hierbij komt mijn tomeloze energie goed van pas!

Ik kijk uit naar alle nieuwe ideeën en plannen die we komend jaar weer gaan ontwikkelen. Mocht je ideeën of opmerkingen hebben dan kun je me altijd benaderen per mail ([email protected]) of kun je een afspraak maken via 0181-696207.

Ik wens iedereen een fantastisch Nieuwjaar toe!

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu samen met Loes weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan

Meer over Wouter Struijk