Door Dorothé Kieboom op 9 juli 2016

Nissewaard zoekt burgerhulpverleners

Burgerhulpverlening bij reanimatie is een netwerk van vrijwilligers die getraind zijn in reanimatie. Bij een oproep tot reanimatie kunnen zij snel bij een slachtoffer zijn.  Zo snel mogelijk starten met reanimatie na een hartstilstand is belangrijk. Vrijwilligers die in de buurt zijn van een slachtoffer kunnen vaak eerder ter plaatse zijn dan ambulance en brandweer.

PvdA Nissewaard vraagt al langer om de invoering van dit systeem in Nissewaard. Burgerhulpverlening is een mooie vorm van burgerparticipatie: Inwoners zijn bereid om zich in te zetten voor hun buurt en helpen elkaar in geval van nood.

Deze week, in de raadsvergadering, bleek dat de gemeente Nissewaard vanaf 1 juli aangesloten is op het waarschuwingssysteem voor burgeralarmering. En er zijn al 300 vrijwilligers aangemeld in Nissewaard. Vrijwilligers zijn er nooit genoeg, dus roept de PvdA Nissewaard iedereen op om zich aan te melden als burgerhulpverlener. Dat kan via de website van de Hartstichting. Om zelf ook een bijdrage te leveren zal de fractie van de PvdA Nissewaard dit jaar een reanimatiecursus volgen. De PvdA riep tijdens de raadsvergadering haar collega raadsleden op om aan te sluiten bij deze cursus.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Mijn naam is Dorothé Kieboom . Ik woon meer dan 25 jaar in Spijkenisse. Sinds 2013 werk ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de hartfunctieafdeling. Ik woon vanaf 2010  met veel plezier in Spijkenisse -Noord; er is hier veel  ruimte en  groen en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en

Meer over Dorothé Kieboom