Pluim van de Arbeid voor Scouting Hartelgroep

Door Aad Struijk op 9 december 2017

De Partij van de Arbeid Nissewaard heeft zaterdagmorgen 9 december een Pluim van de Arbeid uitgereikt aan Scouting Hartelgroep. Sjaan van de Kant, initiatiefneemster van de Pluim, en Aad Struijk, raadslid van de PvdA Nissewaard brachten een bezoek aan Scouting Hartelgroep om een welverdiende Pluim uit te reiken, een cheque van € 250,-. Na een hartelijk ontvangst door de hele Hartelgroep liet voorzitter Paul de cheque in ontvangst nemen door een jonge “Bever”. Vrijwilligster Anouk, 17 jaar, gaf tekst en uitleg over de Hartelgroep. Aad Struijk kent Anouk, zij loopt namelijk stage op basisschool De Vogelenzang, waar Aad directeur is.

PvdA Nissewaard heeft de Hartelgroep echt leren kennen. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting Hartelgroep gaan iedere vrijdag en zaterdag actief aan de gang met het scouting spel. Binnen een Hartelgroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar voor Bevers, 7-11 jaar voor Welpen, 11-15 jaar voor Scouts, 15-18 jaar voor Explorers/Rowans en 18-21 jaar voor Roverscouts. Ook kinderen met een beperking kunnen actief meedoen bij hun Blauwevogel speltak. Hoe inclusief kun je als (Hartel)groep zijn. Boven de 21 jaar biedt Scouting ook genoeg uitdaging.

Trouwens, Anouk is ook nog drukdoende om een roadtrip te organiseren. Naast uiteraard Rotterdam vielen er ook namen van steden als München en Praag. Raadslid Aad Struijk wenste Anouk veel succes met de roadtrip en bedankte alle vrijwilligers van de Scouting Hartelgroep voor het inkijkje in hun fantastische Vriendengroep!

De Partij van de Arbeid Nissewaard heeft de afgelopen gemeenteraadsperiode vaker een pluim, in de vorm van een financiële ondersteuning, uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties en initiatieven die van meerwaarde zijn voor Nissewaard. De raadsleden van de Partij van de Arbeid stellen hiervoor een deel van hun raadsvergoeding beschikbaar. “Als het nodig is kunnen wij middels onze Pluim van de Arbeid een vrijwilligersorganisatie helpen voort te bestaan of kunnen we nieuwe sociale initiatieven een kans geven, ook als de gemeente daar geen mogelijkheden toe ziet”, aldus fractievoorzitter Wouter Struijk. Geïnteresseerden voor een Pluim van de Arbeid kunnen zich melden via [email protected] of kunnen één van de raadsleden aanspreken.

Aad Struijk

Aad Struijk

In Nissewaard ben ik vooral bekend als basisschooldirecteur van O.b.s. De Vogelenzang en raadslid van PvdA Nissewaard. Maar hiernaast ook gewoon als Nissewaarder, Spijkenisser of Hekelinger. Ik ben geboren in 1959 in een arbeidersgezin in Rotterdam-Zuid. Mijn vader was fabrieksarbeider en moeder zorgde voor het gezin. Toen ik vier was, verhuisden mijn ouders met hun

Meer over Aad Struijk