3 april 2017

Pluim van de Arbeid voor de Speelparasol tijdens Kom in de Kas

Tijdens een geslaagde samenwerking met Kom in de Kas en de boeren en tuinders van Voorne-Putten kreeg de Speelparasol Bernisse de Pluim van de Arbeid uitgereikt. Deze pluim, in de vorm van een financiële ondersteuning, wordt door PvdA Nissewaard uitgedeeld aan vrijwilligersorganisaties en initiatieven die van meerwaarde zijn voor Nissewaard. Aad Struijk, Remco Harmsen en Geert de Vries brachten een bezoek aan een drukbezochte voorstelling, die hierdoor een extra feestelijk tintje kreeg.
De Speelparasol was aanwezig op het akkerbouwbedrijf van de familie Biesheuvel in Simonshaven. Rik Rikken speelde daar de voorstellingen Geitje Blij!  De Speelparasol Bernisse bestaat sinds 1984 en organiseert jeugdtheatervoorstellingen voor jonge kinderen vanaf 2 jaar. De stichting draait geheel op vrijwilligers en heeft tot doel zoveel mogelijk kinderen tegen een bescheiden entreeprijs gevarieerd theater te laten zien. De Speelparasol werkt in april altijd samen met Kom in de Kas door een voorstelling op een agrarische locatie te verzorgen. Enkele honderden bezoekers kwamen langs bij het bedrijf om er heerlijke verse groenten te kopen, te zien hoe je een drone bij precisielandbouw kunt toepassen en alles wat er komt kijken bij mais, tarwe en aardappelteelt. Ruim 240 ouders, grootouders en kinderen bezochten de voorstellingen.
De Speelparasol is erg vereerd met de Pluim, zij hebben nog een aantal wensen om licht en geluid tijdens de voorstellingen te verbeteren, de Pluim draagt hieraan bij en zal goed worden besteed.