Door Wouter Struijk op 8 oktober 2017

PvdA en D66 pleiten voor nachtmetro

De afgelopen vergadering van de gemeenteraad van Nissewaard hebben de PvdA Nissewaard en D66 Nissewaard een motie ingediend om mee te doen aan de pilot van de regio om de metro langer door te laten rijden in de nacht. De motie werd ook gesteund door Nissewaard Lokaal.

Vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is het voornemen om de metro een uur langer door te laten rijden in het weekend, zodat de verbinding tussen de steden in de regio langer is geborgd. Volgens PvdA-fractievoorzitter Wouter Struijk is dit een uitgelezen kans voor de gemeente Nissewaard om aantrekkelijker te worden voor mensen die in de nabijheid van Rotterdam gebruik willen maken van het Openbaar Vervoer. “Spijkenisse is een satellietstad van Rotterdam. De verbinding met die stad is groot en zodra deze nog meer kan worden versterkt moeten we die kans grijpen. Als Rotterdam groeit moeten wij mee groeien en geen muren opwerpen”, aldus Struijk. Een meerderheid van de gemeenteraad van Nissewaard stemde tegen de motie. Tot grote ergernis en verbazing van de PvdA Nissewaard. “Natuurlijk moeten we rekening houden met eventuele overlast, maar dit momentum biedt daarvoor nu juist een kans. We gaan door niet mee te doen aan deze proef weer onaantrekkelijker worden voor jongeren, terwijl onze gemeente al enorm vergrijst, vervolgd Struijk.

De kosten voor de nachtmetro zijn zeer beperkt, rond de €11.000,-, en de metro’s lijken vooralsnog door Spijkenisse te moeten rijden om te kunnen keren. Bewoners in de buurt van de metro vrezen voor overlast. Voor de PvdA is het wel noodzakelijk om in een overleg met nabije bewoners tot een compromis te komen. Na het tegenstemmen van de raad is dit echter niet meer mogelijk.

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en

Meer over Wouter Struijk