Door Thérèse van Wassenaar op 19 augustus 2016

PvdA in gesprek met bewoners Akkers Centrum

Afgelopen maandagavond 15 augustus heeft de Partij van de Arbeid Nissewaard een buurtonderzoek gehouden in Akkers Centrum in de omgeving van winkelcentrum Akkerhof. De vrijwilligers van de PvdA Nissewaard hebben diverse vragen gesteld aan omwonenden om een beeld te krijgen van de goede, en minder goede kanten van de buurt.

Een aantal buurtbewoners maakt zich zorgen over de overlast veroorzaakt door hangjongeren rond het winkelcentrum en ziet, na de sluiting van het eetcafé, het probleem nog niet als opgelost. De sociale voorzieningen binnen de gemeente en de middelen om armoede te bestrijden kunnen beter, aldus de bewoners van Akkers Centrum. Daarnaast zien bewoners een toename in zwerfafval rond ondergrondse containers en hondenpoep. Pluspunten zijn het winkelaanbod in de buurt en de beschikbaarheid van het openbaar vervoer. Over het algemeen zijn de bewoners die de PvdA heeft gesproken tevreden over hun buurt. Na het buurtonderzoek koppelt de PvdA de resultaten terug aan de gemeente en aan de bewoners zelf.

Thérèse van Wassenaar

Thérèse van Wassenaar

Mijn naam is Thérèse van Wassenaar, geboren in 1981 te Rotterdam en sinds 1983 woonachtig in Spijkenisse. Na de Mavo heb ik een SPW opleiding gevolgd. Sinds 2015 woon ik, samen met mij zoon, in de wijk Vogelenzang. De afgelopen jaren heb ik mij in de wijken de Akkers en Vogelenzang ingezet om een netwerk

Meer over Thérèse van Wassenaar