PvdA Nissewaard bezoekt Open Huis van Boa Vinda

Door Willem Heijdacker op 20 mei 2018

Woensdag 16 mei hield ouderenopvang Boa Vinda Open huis.

Wethouders Wouter Struijk en Leon Soeterboek en PvdA-raadslid Willem Heijdacker werden blij verrast door het ontvangstcomité na binnenkomst in het geheel gerenoveerde pand aan de Achterstaat 9a in Spijkenisse.

Door de warme uitstraling van initiatiefneemster Petra van de Laar en haar compagnon Hanny Voermans, kregen zij alle mogelijkheden te horen en te zien die Boa Vinda (Welkom in het Portugees) te bieden heeft voor ouderen in onze gemeente met (beginnende) dementie en hun naasten in onze gemeente.

In de praktisch ingerichte woonkamer en luxe keuken worden recreatieve activiteiten geboden en er kan op aanvraag ook een dagelijks verse maaltijd worden gebruikt. Via een Persoonsgebonden budget (PGB) of door contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente Nissewaard, kunnen inwoners van Nissewaard gebruik maken van de diensten van Boa Vinda. Boa Vinda spant zich vooral in om eenzaamheid tegen te gaan en om lotgenoten elkaar te laten ontmoeten, zodat nieuwe contacten kunnen worden gelegd.

“Dit initiatief past mooi bij PvdA Nissewaard” zegt Willem Heijdacker. “Dit is een mooie aanvulling van zorg voor ouderen in Nissewaard en deze prachtige initiatieven van ondernemers moeten we daarom omarmen”.

Volledige informatie over Boa Vinda is te vinden via de website: www.boavinda.nl

Willem Heijdacker

Willem Heijdacker

Mijn naam is Willem Heijdacker, geboren in 1955 in Rotterdam-Zuid en opgevoed in een rood sociaal-democratisch arbeidersnest. Als opgroeiend kind raakte ik verslaafd aan het voetbal en kwam het vrijwilligerswerk in m.n. het verenigingsleven al snel op mijn netvlies, wat zich gedurende mijn leven uitbreidde tot ongekende hoogte. In 1972 startte ik mijn werkzaamheden als elektromonteur bij de GTI

Meer over Willem Heijdacker

Waar ben je naar op zoek?