Door Aad Struijk op 10 juni 2017

PvdA Nissewaard naar bijeenkomst “Afval scheiden”

Aad Struijk en Peter Versluis, raadsleden van PvdA Nissewaard, woonden een themabijeenkomst bij over Grondstoffenbeleid. Afvalinzamelaar Reinis geeft uitleg over het nieuwe inzamelingssysteem voor Nissewaard. Het systeem heet “omgekeerd inzamelen”. De inwoners krijgen 3 nieuwe containers en er komen meer ondergrondse containers. In de grijze bak met paarse deksel verzamelen we Plastic Metalen Drinkkartons (PMD). Onder de groene deksel gaat het Groente Fruit Tuin-afval (GFT). In de bak met de blauwe deksel kunnen we papier verzamelen. U kunt papier ook inleveren bij bijvoorbeeld uw favoriete vereniging. Uit eigen ervaring weet Aad Struijk dat het scheiden van afval op school een succes kan zijn onder het motto “Jong geleerd, oud gedaan!”

Tijdens de presentatie op het bedrijventerrein aan de Wattweg 10 raakten Versluis en Struijk onder de indruk van deze logistieke operatie van Reinis. Ze zeggen het simpel: “Afval scheiden, gewoon doen!” De PvdA Nissewaard vindt het belangrijk dat afval de gemeente minder geld kost door van afvalstoffen nieuwe grondstoffen te maken. Tevens zorgt Reinis voor werkgelegenheid. Hierbij heeft deze afvalinzamelaar oog voor mensen met wat meer afstand op de arbeidsmarkt. Ook zij worden in dienst genomen. De PvdA vindt dit alles een goede ontwikkeling!

Aad Struijk

Aad Struijk

In Nissewaard ben ik vooral bekend als basisschooldirecteur van O.b.s. De Vogelenzang en raadslid van PvdA Nissewaard. Maar hiernaast ook gewoon als Nissewaarder, Spijkenisser of Hekelinger. Ik ben geboren in 1959 in een arbeidersgezin in Rotterdam-Zuid. Mijn vader was fabrieksarbeider en moeder zorgde voor het gezin. Toen ik vier was, verhuisden mijn ouders met hun

Meer over Aad Struijk