Door Dorothé Kieboom op 22 augustus 2015

PvdA Nissewaard omarmt protestmars SMC

Zaterdag 5 september vindt er een protestmars plaats in Spijkenisse. Willem Heijdacker roept alle inwoners van Voorne-Putten op om zich aan te sluiten bij zijn burgerinitiatief om de Spoedeisende Hulp op Voorne-Putten te verbeteren. De PvdA Nissewaard omarmt deze oproep omdat ze bezorgd is over het Spijkenisse MC en de spoedzorg in Nissewaard en Voorne-Putten wil verbeteren. De gemeenteraadsleden van de PvdA zullen zelf dan ook meelopen in de protestmars en roept de bewoners op om dit ook te doen.

Er zijn veel instanties betrokken bij de zorg in Nissewaard.  Zorgverzekeraars, de ziekenhuizen in de regio en de gemeente hebben allemaal hun eigen verantwoordelijkheid. Zo kan de gemeente geen invloed uitoefenen over welke zorg er wel of niet gegeven wordt in het ziekenhuis. Maar de gemeente kan wel op een ander gebied de helpende hand bieden aan het Spijkenisse MC. Er is al langere tijd onduidelijkheid over de betaling van de onderhoudskosten van het gebouw van het Spijkenisse MC. Geruzie over wie dit moet betalen staat volgens de PvdA Nissewaard een goede invulling van de zorg in de weg.

Als het de gemeente ernst is om het ziekenhuis te behouden voor onze gemeente, dan wil de PvdA graag dat het college zich uitspreekt voor een goede oplossing in deze kwestie. En dat kan dus betekenen dat het college in gesprek gaat met het Spijkenisse MC om uit deze impasse te komen. Voor behoud van het ziekenhuis voor Nissewaard en Voorne-Putten moet iedereen zich inspannen: gemeente Nissewaard, neem uw verantwoordelijkheid!

Meer info over de protestmars.

Teken hier de petitie m.b.t. het burgerinitiatief.

 

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Mijn naam is Dorothé Kieboom . Ik woon meer dan 25 jaar in Spijkenisse. Sinds 2013 werk ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de hartfunctieafdeling. Ik woon vanaf 2010  met veel plezier in Spijkenisse -Noord; er is hier veel  ruimte en  groen en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en

Meer over Dorothé Kieboom