Door Wouter Struijk op 28 juni 2017

PvdA Nissewaard wil 5 miljoen extra investeren in primair onderwijs

Afgelopen woensdag 28 juni heeft de PvdA Nissewaard voorgesteld om 5 miljoen euro extra te investeren in het primair onderwijs binnen de gemeente Nissewaard. Volgens PvdA-fractievoorzitter Wouter Struijk worden leraren ondergewaardeerd, onderbetaald en overbelast. Dit gaat ten koste van kinderen en bovenal de kwetsbare kinderen. De schooladviezen op basisscholen in de gemeente Nissewaard zijn flink onder het landelijk en provinciaal gemiddelde. “We moeten het roer fundamenteel omgooien om onze kinderen alle kansen te bieden”, aldus Struijk.

Volgens de PvdA Nissewaard is onderwijs dé weg naar emancipatie en ontwikkeling. Struijk wil flink investeren in het onderwijs en daarmee de zorg naar het kind brengen in plaats van het kind uit de klas halen: “Meer aan de voorkant investeren om noodverbanden te voorkomen”. De PvdA Nissewaard wil 5 miljoen euro verdelen over de 31 basisscholen naar rato van het aantal leerlingen. In overleg met de scholen kan worden gekeken hoe het geld het beste kan worden besteed. Dit kunnen volgens de PvdA extra leraren zijn, een conciërge en/ of extra activiteiten om de lessen te verbeteren met als doel de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De PvdA Nissewaard wil dit betalen met de niet bestede middelen uit het sociaal domein van het afgelopen jaar.

“De gemeente Nissewaard staat voor grote uitdagingen. We hebben deze ingreep nodig, want het gaat om de toekomst van onze jeugd en daarmee de toekomst van onze gemeente. Wij steken hier graag onze nek voor uit”, aldus Struijk.

Bekijk hier de bijdrage tijdens de behandeling in de gemeenteraad:

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en

Meer over Wouter Struijk