Door Wouter Struijk op 1 augustus 2017

PvdA Nissewaard wil opheldering incidenten Shell-Pernis

Zaterdagavond 29 juli is er brand uitgebroken bij Shell-Pernis. Shell-Pernis is de grootste raffinaderij van Europa. Omdat hierdoor ongeveer de helft van de zestig fabrieken zonder stroom kwam te zitten, greep Shell flink in door de volledige raffinaderij uit te schakelen. De nog in de fabrieken aanwezige brandbare stoffen werden naar de schoorstenen geleid om daar gecontroleerd te verbranden. Dat affakkelen ging gepaard met enorme vlammen en harde knallen. Maandagavond 31 juli is opnieuw groot alarm afgegeven. Hierbij zou mogelijk een gevaarlijke zuurhoudende stof zijn vrijgekomen.

De PvdA Nissewaard maakt zich zorgen over de ontstane situatie en vraagt om opheldering voor de omwonenden. PvdA-fractievoorzitter Wouter Struijk wil weten op welke wijze de inwoners van zijn gemeente Nissewaard zijn geïnformeerd over de ontstane situatie bij Shell-Pernis. Daarnaast vraagt hij zich af waarom er geen gebruik is gemaakt van een NL-alert gelet op de onzekere situatie. In de schriftelijke vragen gesteld door de PvdA Nissewaard roept de fractie op om omwonenden actief te informeren over mogelijke consequenties voor de volksgezondheid. “Wij zien graag dat Shell-Pernis actief verantwoording aflegt over de afgelopen gebeurtenissen op de raffinaderij. Bewoners moeten actief worden geïnformeerd, omdat zij vanwege de grote vlammen en harde knallen angstige momenten hebben gekend”, aldus Struijk.

Schriftelijke Vragen Shell-Pernis

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en

Meer over Wouter Struijk