Door Dorothé Kieboom op 21 oktober 2016

Woedend over beperken Spoedeisende Hulp in regio

Deze week werd bekend dat de Spoedeisende Hulp locatie Vlietland van het ziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland wordt gesloten in de nachtelijke uren. Patiënten moeten nu gebruik maken van de Spoedeisende Hulp op locatie Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Een locatie minder dus in de regio waar mensen terecht kunnen voor spoedeisende hulp. Patiënten en familie moeten verder rijden voor de noodzakelijke hulp en locaties worden lastiger bereikbaar voor degene die minder mobiel zijn. De reden die het Franciscus Gasthuis & Vlietland opgeeft is personeelstekort. Dit is natuurlijk niet opeens ontstaan. Dat is iets waar men al veel eerder een oplossing voor zou moeten hebben gevonden.

Waar de PvdA Nissewaard echter nog bozer over is, is het effect wat deze sluiting op het ambulancevervoer in de regio Rotterdam Rijnmond zal hebben. Ambulances zullen in de nachtelijke uren naar andere locaties moeten uitwijken en langere afstanden moeten afleggen. Aanrijtijden van ambulances voldoen voor veel plaatsen in de Regio Rotterdam Rijnmond al niet aan de gestelde normen. Door sluiten van opvanglocaties voor patiënten komt er nog meer druk op deze aanrijtijden. Hoe veilig zijn wij ’s nachts nog in onze gemeente als ambulances steeds verder moeten rijden?

Vorige week is bekend geworden dat minister Schippers meer geld beschikbaar stelt voor de ambulancezorg in Nederland. Maar als ondertussen de sluitingen van Spoedeisende Hulp in de regio door blijven gaan, is dit toegezegde geld natuurlijk bij lange na niet voldoende. De PvdA Nissewaard heeft over de sluiting van de Spoedeisende Hulp locatie Vlietland schriftelijke vragen gesteld aan het college van Nissewaard.

schriftelijke-vragen-sluiting-spoedeisende-hulp-locatie-vlietland

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Mijn naam is Dorothé Kieboom . Ik woon meer dan 25 jaar in Spijkenisse. Sinds 2013 werk ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de hartfunctieafdeling. Ik woon vanaf 2010  met veel plezier in Spijkenisse -Noord; er is hier veel  ruimte en  groen en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en

Meer over Dorothé Kieboom