Door Aad Struijk op 14 augustus 2014

PvdA omarmt Zomerschool De Akkers

Deze week zal de eerste editie van Zomerschool De Akkers plaatsvinden. De PvdA Nissewaard ziet de komst van de zomerschool als een mooie kans voor kinderen om verschillende vaardigheden bij te spijkeren.

Naast taal- en rekenvaardigheden richt de Zomerschool zich ook op bredere ontwikkeling en sociale vaardigheden. Volgens de PvdA Nissewaard is de hoofdtaak van het onderwijs het voorbereiden van de kinderen op het functioneren in de samenleving en op hun ontwikkeling tot mens. Het gaat niet alleen om het voortbrengen van hoge cijfers en goede beoordelingen. Goed onderwijs sluit aan bij de ontwikkeling van leerlingen en daagt ze uit. De leerling mag niet verdwijnen achter cijfers en observaties.

De PvdA juicht tevens toe dat de Zomerschool ook een gezonde school is! Tijdens de Zomerschool krijgen de kinderen een gezonde lunch aangeboden welke verzorgd wordt door de SKS.

De PvdA hoopt dat deze eerste Zomerschool een groot succes wordt, zodat het concept verder kan worden uitgebreid in de nieuwe gemeente Nissewaard.

Aad Struijk

Aad Struijk

In Nissewaard ben ik vooral bekend als basisschooldirecteur van O.b.s. De Vogelenzang en raadslid van PvdA Nissewaard. Maar hiernaast ook gewoon als Nissewaarder, Spijkenisser of Hekelinger. Ik ben geboren in 1959 in een arbeidersgezin in Rotterdam-Zuid. Mijn vader was fabrieksarbeider en moeder zorgde voor het gezin. Toen ik vier was, verhuisden mijn ouders met hun

Meer over Aad Struijk