Door Wouter Struijk op 23 januari 2016

PvdA Onderwijstafel beleeft inspirerende start

Op woensdagavond 20 januari organiseerde de Partij van de Arbeid Nissewaard een druk bezochte eerste bijeenkomst van de PvdA Onderwijstafel. Het thema: ”Hoe beleef jij het onderwijs?”. Gastspreker voor deze Onderwijstafel was Eric van ’t Zelfde. Eric van ’t Zelfde is een betrokken schooldirecteur die directeur werd van één van de slechtste scholen van Rotterdam. In vijf jaar tijd werd de school van de slechtste school van Nederland één van de beste scholen van Nederland. In een bevlogen presentatie beleefden de deelnemers zijn jaren van ‘hobbels’, successen en bevliegingen. Hij nam bestuurders, directeuren, leerkrachten en ouders mee in een wereld van regelgeving, uitdaging en succes. Leerlingen die als beloning voor goede prestaties een bootreis maakte en door de leerplichtambtenaren bestraft werden. Zijn team die als beloning 4 dagen in de Ardennen beleefden als een ‘uitje’. Het succes van de school heeft een stevige prijs; een prijs die docenten betalen, maar die Nederland en de politiek volgens hem nooit zien of willen zien. Zijn uitspraken over zijn school in Rotterdam stemmen tot nadenken:

  • “Directeur zijn is een houding waarbij anderen beter worden”
  • “Een directie bouwt geen goede school, maar je bouwt een team en dit team bouwt de school!”
  • 
”Een docent moet beschikken over de 3Q’s: IQ, EQ en ACCU”
  • 
”Ik wil geen straf meer geven, als je straf moet geven dan is er al iets gebeurd, dan ben je een fysiotherapeut”

Een geweldige eerste bijeenkomst van de PvdA onderwijstafel. Er was onder leiding van Marja Bijl in het ‘natafelen’ veel input over de huidige onderwijsbeleving van de mensen op de werkvloer. Dit verdient een mooi vervolg om samen op een bepaald moment het onderwijs te verbeteren én de werkdruk te verlichten. Laat die beweging in Nissewaard beginnen!

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en

Meer over Wouter Struijk