PvdA pleit voor meer zeggenschap

Door Wouter Struijk op 14 november 2017

De Partij van de Arbeid Nissewaard heeft tijdens de behandeling van de gemeentebegroting 2018 gepleit voor meer zeggenschap. PvdA-fractievoorzitter Wouter Struijk pleit voor een open overheid die samen met bewoners voorzieningen realiseert in de stad, ruimte geeft aan initiatieven en inwoners niet behandelt als klanten. “Volgens ons is het mogelijk maken van zeggenschap een voortdurende uitdaging voor én binnen onze gemeente”, aldus Struijk.

Volgens de PvdA zijn er grote uitdagingen in het komende jaar. Deze uitdagingen vragen om grote keuzes. Keuzes waar een nieuw college mee aan de slag moet. De fractie van de PvdA maakt zich zorgen over de financiële situatie van de gemeente. De gemeente rekende zich al rijk met de verkoop van de aandelen van Eneco, maar dit lijkt nog zeer onzeker. Hetzelfde geldt voor de verwachte inkomsten van de precarioheffing. Het hangt als een molensteen om de nek van de gemeente. De PvdA pleit ervoor het budget bedoeld voor het sociaal domein te besteden binnen het sociaal domein en niet elders voor te bestemmen. Ook als er elders een knelpunt ontstaat.

Tijdens de behandeling van de begroting vroeg de PvdA extra aandacht voor het onderwijs, de zorg en de centrumeconomie. Deze punten vragen volgens de PvdA om een andere benadering en een andere rol van de overheid. “We schuren tegen de randen aan van het huidige systeem. We zien in deze begroting wel een voorzichtige beweging tot de zo nodige verandering. Van een efficiëntie gedreven samenleving naar een draagvlak gedreven samenleving, maar we zijn er nog lang niet”, aldus Struijk.

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu samen met Loes weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan

Meer over Wouter Struijk