Door Aad Struijk op 1 juni 2016

PvdA wil rigoureus ingrijpen in stadshart

Om de garages vol te krijgen moet het winkelen in het Centrum een feest zijn. Dat vraagt niet alleen om lage parkeertarieven – waarmee de PvdA Nissewaard mee instemt – maar ook een rigoureuze aanpak van het Centrum. Het winkelgebied moet compact zijn om te kunnen fungeren als een kloppend hart. Dit vraagt van de wethouder om het aantal winkelmeters te verkleinen. Rigoureus betekent hier: concentreren – transformeren – sanering van het winkelgebied – aandacht voor lokale ondernemers. Ook de opkomst van outlet is volgens de PvdA een bedreiging voor het winkelhart. Hier gaan bijvoorbeeld restpartijen merkkleding zonder tussenhandel tegen sterk verlaagde prijzen de toonbank over. Hier kunnen de gevestigde winkels niet tegenop. Een ander groot minpunt voor de ondernemers zijn de hoge huren en langdurige contracten. Marktconforme huurprijzen is het motto!

Hoe ziet de PvdA Nissewaard de toekomst voor ons Centrum?

Wij denken aan een eigentijds (overdekt) winkelcentrum met een regionale aantrekkingskracht, een binnenstad met een ziel. Het winkelgebied moet compacter, kleiner en dat “kleinere” gebied ga je kwalitatief verbeteren. Het shoppen moet een feestje zijn met gezonde maaltijden, een bioscoop, werkplekken. Het Centrum moet natuurlijk ook een plek zijn om elkaar te ontmoeten. In de nabijheid van het Centrum zou de PvdA graag een ruimte zien voor evenementen.

De consument gaat voor de volgende top 3: een divers aanbod, scherpe prijzen en een goede bereikbaarheid. Voor de bereikbaarheid van het Centrum kan de PvdA, zoals gezegd, instemmen met het aangepaste parkeerbeleid. Hierbij wil de PvdA Nissewaard wel dat er geluisterd wordt naar de wens van de bewoners en ondernemers in het Centrum om ook hun parkeertarieven te verlagen.

De PvdA Nissewaard is tenslotte van mening dat er aantrekkelijke en compacte wijkwinkels moeten blijven bestaan voor de dagelijkse boodschappen.

Aad Struijk

Aad Struijk

In Nissewaard ben ik vooral bekend als basisschooldirecteur van O.b.s. De Vogelenzang en raadslid van PvdA Nissewaard. Maar hiernaast ook gewoon als Nissewaarder, Spijkenisser of Hekelinger. Ik ben geboren in 1959 in een arbeidersgezin in Rotterdam-Zuid. Mijn vader was fabrieksarbeider en moeder zorgde voor het gezin. Toen ik vier was, verhuisden mijn ouders met hun

Meer over Aad Struijk