Door Dorothé Kieboom op 23 april 2016

Vertrouwen moeten gemeente en Willemsen de Koning eerst verdienen

Deze week werd in de commissie Zorg en Werk van de gemeente Nissewaard lang gesproken over het collectief vervoer. De overgang op 1 april naar een andere uitvoerder van dit vervoer, Willemsen de Koning, heeft een stroom van klachten opgeleverd.

Het Ombudsteam van PvdA Nissewaard heeft tientallen klachten binnengekregen. Vooral over wie mee mag als begeleider, maar ook over lange wachttijden, onduidelijkheid over kilometers en over de scootmobiel waar je wel of niet in mag blijven zitten. Volgens de wethouder zijn aanloopproblemen binnen 1 of 2 maanden wel opgelost en houdt hij veel vertrouwen in deze vervoerder.

De PvdA heeft zich gestoord aan de onvoldoende communicatie naar de gebruikers: als zoveel mensen niet op de hoogte zijn van de nieuwe regels dan is de communicatie duidelijk niet goed genoeg geweest. Verder heeft de PvdA aangedrongen op duidelijke en soepele regels rondom de begeleiders die mee mogen. Mensen die niet meer op stap gaan omdat ze niet alleen kunnen en zo vereenzamen? Dat kan niet de bedoeling zijn. De lange wachttijden aan het loket voor aanvragen van vervoer en begeleiding zijn volgens de PvdA ook een punt van zorg.

Als het vertrouwen in deze vervoerder terecht groot is, dan zou de PvdA Nissewaard dit graag terug willen zien in een klanttevredenheidsonderzoek. En in een afname van de klachten die gemeld worden. De PvdA roept op alle klachten te blijven melden via ombudsteam@pvda-nissewaard.nl, maar ook bij de gemeente en bij Willemsen de Koning.

Vertrouwen dat het collectief vervoer binnenkort weer naar tevredenheid verloopt? Volgens de PvdA moeten de gemeente en de nieuwe vervoerder daar eerst nog heel hard voor werken om dit te verdienen.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Mijn naam is Dorothé Kieboom . Ik woon meer dan 25 jaar in Spijkenisse. Sinds 2013 werk ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de hartfunctieafdeling. Ik woon vanaf 2010  met veel plezier in Spijkenisse -Noord; er is hier veel  ruimte en  groen en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en

Meer over Dorothé Kieboom