Waterschappen de redding van “Neder”land

Door Hanneke Stengs – Nijhof op 18 januari 2019

Het is nu al weer vier jaar geleden dat ik een kruisje voor mijn naam op de verkiezingslijst van het Waterschap Hollandse Delta heb gezet. Ik wist toen nog niet echt wat ik kon verwachten. Het zou lijken op een gemeenteraad maar dan met oud-wethouders, boze boeren en zure milieuactivisten.

Niet echt het beeld waarbij je denkt een leuke tijd tegemoet te gaan. Het tegendeel is waar. De onderwerpen die op de agenda van het waterschap staan zijn actueel, urgent en noodzakelijk. Daar waar de burger nu pas het idee krijgt dat het klimaat verandert, is het Waterschap allang bezig met het zoeken naar oplossingen. De oplossing zit dan niet alleen in het drooghouden van de voeten. Het Waterschap wil meer dan een vinger in de dijk ter voorkoming van overstromingen. Naast een veilige toekomst heeft het Waterschap dan ook de taak, een schone duurzame toekomst op zich genomen.

Na de eerste vergaderingen werd het mij duidelijk dat het niet zomaar ergens over gaat. Het budget van ons waterschap stijgt boven de 120 miljoen euro uit, 1600 kilometer aan wegen moet worden onderhouden en dan nog maar niet te spreken over al die dijken die tip top in orde moeten zijn. In de stukken kwam een variatie aan onderwerpen voor die iedere keer weer mijn nieuwsgierigheid aanwakkerde. Zoals milieuvriendelijk maaien van de bermen, zettingsvloeiing en afkeuring van dijkvakken. Misschien niet de meest sexy onderwerpen maar wel verdraait interessant als je er wijzer van wordt en er uiteindelijk ook nog iets van mag vinden.

Dit jaar zijn er dan weer verkiezingen. Alle partijen zullen weer hun beste beentje voor zetten. Ik ben er na vier jaar van overtuigd dat, ongeacht welke partij er aan de macht komt, het Waterschap de toekomst zeer serieus zal nemen en onze leefomgeving op allerlei fronten zal bewaken.

Hanneke Stengs

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs Nijhof, 1964 is mijn geboorte jaar en ik woon sinds 1991 in Spijkenisse. Docent Engels en Aardijkskunde op Scala Molenwatering een VWO school te Spijkenisse. In de politiek actief sinds 2002. Van 2006 tot 2014 voor de PvdA gemeenteraadslid in Spijkenisse met als specialisatie “Ruimtelijke Ordening” en “Onderwijs en Welzijn”. ‘The greatest pleasure

Meer over Hanneke Stengs – Nijhof