Door Wim Vink op 30 september 2017

Wouter Struijk lijsttrekker PvdA Nissewaard

Zaterdagmorgen 30 september hebben de leden van Partij van de Arbeid Nissewaard Wouter Struijk verkozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De huidige fractievoorzitter van de fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Nissewaard werd unaniem gekozen door de leden. Volgens Struijk staat de Partij van de Arbeid Nissewaard midden in de samenleving. “We weten wat er speelt doordat we bewoners opzoeken en bewoners ons weten te vinden. We zijn veelal trots op de buurt waar we wonen, maar er zijn ook problemen en zorgen over de toekomst. De Partij van de Arbeid Nissewaard wil samen met bewoners deze problemen en zorgen oppakken. We willen nieuwe verbinden maken, zodat iedereen mee kan doen in Nissewaard”, aldus Struijk.

De Partij van de Arbeid Nissewaard komt opvallend genoeg met een lijst van maar liefst 50 personen. Op de eerste drie plaatsen staan drie huidige raadsleden. Willem Heijdacker, bekend van het burgerinitiatief Acute Zorg VPR, is de hoogte nieuwkomer op plaats vier. Hij wordt gevolgd door Thérèse van Wassenaar en Geert de Vries. De volledige lijst is te vinden op https://nissewaard.pvda.nl/organisatie/kandidatenlijst/. De Partij van de Arbeid Nissewaard heeft ook haar verkiezingsprogramma gepubliceerd. De partij heeft 10 speerpunten geformuleerd waarin het sociale karakter duidelijk naar voren komt. De partij pleit voor investeringen in het onderwijs en in de zorg. Daarnaast pleit de PvdA Nissewaard voor het versterken van de identiteit van winkelcentra door oog te hebben voor lokale ondernemers. Centrumondernemer Melanie Murray-Bolt staat op plek 14 van de lijst.

Wim Vink

Wim Vink

Ik ben Wim Vink, in 1948 geboren in Indonesië waar ik grotendeels mijn jeugd heb doorgebracht. In Nederland heb ik mijn opleiding afgerond met een studie bedrijfseconomie. Bijna 35 jaar heb ik bij de gemeente Rotterdam gewerkt in diverse bedrijfsmatige, beleids- en adviesfuncties in de sector ruimtelijke en economische ontwikkeling. Nu werk ik nog 3

Meer over Wim Vink