58 jaar

Aad Struijk

Hekelingen

In Nissewaard ben ik vooral bekend als basisschooldirecteur van O.b.s. De Vogelenzang en raadslid van PvdA Nissewaard. Maar hiernaast ook gewoon als Nissewaarder, Spijkenisser of Hekelinger.

Ik ben geboren in 1959 in een arbeidersgezin in Rotterdam-Zuid. Mijn vader was fabrieksarbeider en moeder zorgde voor het gezin. Toen ik vier was, verhuisden mijn ouders met hun gezin naar Spijkenisse. Mijn schoolcarrière is als zesjarige begonnen op de Jan Campertschool in Spijkenisse Noord. Naast school stond sport op nummer 1 in huize Struijk. Ik ben op zesjarige leeftijd begonnen met voetballen bij VV Spijkenisse. Competitie speelde ik op SCO en veel later nog in een vriendenteam (senioren) op SC Botlek. In mijn lagere schoolperiode heb ik gebasketbald (Hurricanes) en in mijn verkeringstijd met mijn vrouw Bea nog een tijdje gehandbald bij HVOS. Bij tennisvereniging LTV De Hartel werd ik actief als voorzitter jeugdcommissie en als bestuurslid met jeugd in mijn portefeuille.

Feyenoord , Rotterdam Zuid, doet wat met onze familie. Als elfjarige jongen maakte ik mee dat Feyenoord de Europacup 1 won. Gelukkig waren we met ons allen getuige van het schitterende kampioensfeest in 2017 waarin burgemeester Aboutaleb een belangrijke rol speelde. En Kuyt natuurlijk!

Onderwijs vonden mijn ouders belangrijk. Zelf hebben ze de kansen niet gehad, maar Joop den Uyl maakte het mogelijk dat kinderen van arbeiders ook een vak konden leren of op het HBO en universiteit konden studeren. Hij is uiteindelijk mijn inspiratiebron geworden en gebleven.

Als raadslid wil ik gaan voor een stevig Nissewaard. Ik wil de beste resultaten voor de kinderen op de basisschool. Met de beste resultaten krijgen de kinderen de hoogste schooladviezen. Dat vergroot de kansen in het voortgezet onderwijs, maar daarna ook op het MBO en HBO. Jeugd verdient de beste opleidingen naar werk.

Het is niet alleen werken in de Raad. Ik wil ook op straat zijn. Niet alleen bij verkiezingen, maar ook meedoen met de buurtpreventie, deelnemen aan de modeshow voor de minima, vuurwerkafval opruimen met de wijkbewoners of een Pluim van de Arbeid uitreiken aan al die fantastische vrijwilligersorganisaties. Hier word ik blij van.

Bij kinderen probeer ik de nadruk te leggen op hun eigen verantwoordelijkheid. Onderwijs moet de kinderen leren dat er geen makkelijke oplossingen zijn. Problemen hebben vele kanten. Daar moet je oog voor hebben, dat moet je leren. Kinderen moeten leren om kritisch een tekst te lezen en kritisch om te gaan met social media. Kinderen zijn de toekomst!

Ik kijk positief naar de toekomst. Ik wil een Nissewaard met veel groen, mooie fietspaden om te sporten en te recreëren en een klimaat om goed te ondernemen. Ik wil voor iedereen een fatsoenlijk bestaan, met ruimte voor wie wil en waardigheid voor wie niet kan.

PvdA Nissewaard is voor mij dé hefboom , om met alle mensen die kunnen en willen, er een prachtige gemeente van te maken met zorg voor de kernen en de wijken. Niet ieder voor zich, maar met elkaar. Samen kom je verder!