24 jaar

Kim van de Kant

Spijkenisse Noord

Hallo! Ik ben Kim van de Kant, 24 jaar, geboren en getogen in Spijkenisse. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn opleiding Media & Entertainment Management. Daarnaast werk ik bij Talpa als oproepkracht, voornamelijk voor het televisieprogramma Utopia.

In 2012 werd ik lid van de PvdA omdat ik beloofd had lid te worden wanneer de PvdA dat jaar de grootste zou worden bij de Tweede Kamer verkiezingen. Dat werden ze niet, dus werd ik lid van de PvdA. 😉 Eind 2014 werd ik gevraagd om als bestuurslid Media toe te treden tot het bestuur naar aanleiding van mijn bijdrage aan de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar waar ik de verantwoordelijkheid droeg voor de social media campagne. Sinds januari 2015 ben ik actief in deze functie waar tegenwoordig ook ‘events’ aan is toegevoegd.

Al sinds het eerste moment dat ik ermee bezig ben, is mijn voornaamste doel het betrekken van jongeren bij de politiek. Dit lijkt soms lastig omdat politiek niet het meest populaire onderwerp is onder jongeren, maar het is zeker niet onmogelijk. Praat je letterlijk over politiek, dan haken veel mensen al snel af. Praat je daarentegen over specifieke onderwerpen waar iemand duidelijk in geïnteresseerd is, dan komen er ineens meningen en argumenten naar boven die stiekem toch met politiek te maken hebben. Jongeren hebben vaak een heel duidelijke mening over veel onderwerpen, maar de binding met de politiek is er zelden. Behalve het betrekken van meer jongeren bij de politiek door hen aan de politiek te binden (en dan natuurlijk het liefst aan onze eigen partij 😉 ), wil ik zelf ook de schakel  zijn tussen jongeren die niet per se zelf iets willen doen met politiek, maar wel belang hebben bij bepaalde keuzes die gemaakt worden