Pluim van de Arbeid voor Slandse Huttenbouw

Door Hidde Douma op 25 augustus 2024

Elk jaar is het weer een feest in Zuidland tijdens de Slandse Huttenbouw. Twee dagen lang bouwen kinderen met enthousiasme en fantasie hun eigen hutten, een evenement dat volledig draait op de inzet van vrijwilligers. Het is een geweldige gelegenheid voor kinderen om samen te werken, hun creativiteit te uiten en plezier te maken in de buitenlucht.

Om de inzet van de vrijwilligers te waarderen, hebben PvdA-raadsleden Geert de Vries en Hidde Douma namens de PvdA Nissewaard de Pluim van de Arbeid uitgereikt aan De Vlielander en IJsclub Vooruitgang. Zij organiseren het evenement met hart en ziel. “Zonder de vrijwilligers zou dit allemaal niet mogelijk zijn,” benadrukte Hidde Douma tijdens de uitreiking.

Door de organisatie werd daarnaast een oproep gedaan voor nieuwe vrijwilligers. Door een tekort aan helpende handen komt de toekomst van de Slandse Huttenbouw mogelijk in gevaar. Dus, als je het leuk vindt om bij te dragen aan dit unieke evenement, meld je dan aan bij De Vlielander of IJsclub Vooruitgang en help mee om de Slandse Huttenbouw voort te zetten!

De Pluim van de Arbeid wordt al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard doordat raadsleden een deel van hun vergoeding hiervoor beschikbaar stellen. Ook leden van de PvdA dragen bij aan de Pluim. Organisaties kunnen worden voordragen via [email protected].

Hidde Douma

Hidde Douma

Mijn naam is Hidde Douma. Ik ben op 23 oktober 1996 geboren in het (toen nog) Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Ik woon al mijn hele leven met veel plezier in Zuidland. Mijn basisschooltijd heb ik doorgebracht op PCB De Aanwas in Zuidland. Vervolgens ben ik naar het PENTA college CSG Jacob van Liesveldt

Meer over Hidde Douma