53 jaar

Hanneke Stengs – Nijhof

Spijkenisse De Elementen
Hanneke Stengs – Nijhof

Over Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs Nijhof. 1964 is mijn geboorte jaar en ik woon sinds 1991 in Spijkenisse. Teamleider, docent Engels en Aardijkskunde op Scala Molenwatering een VWO school te Spijkenisse. In de politiek actief sinds 2002. Van 2006 tot 2014 voor de PvdA gemeenteraadslid in Spijkenisse met als specialisatie “Ruimtelijke Ordening” en “Onderwijs en Welzijn”. Sinds de verkiezingen van 2015 werkzaam voor de PvdA in “Waterschap Hollandse Delta”. Naast de politiek bestuursvoorzitter van “Dress for Success” een organisatie die mensen helpt bij solliciteren.

‘The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do’

Walter Bagehot

Nissewaard is sinds de vorige eeuw een gemeente in ontwikkeling. Voor het eerst sinds de crisis trekt de woningbouw weer aan. Het ziekenhuis draait eindelijk met winst. De wijken liggen er “netjes” bij en de bewoners beoordelen de gemeente nog steeds met een dikke voldoende. Er zijn voldoende positieve punten om de komende vier jaar weer tegemoet te zien.

Ik wil aan die vooruitgang meewerken. Door de jaren heen heb ik de ins en outs van de gemeente leren kennen. De ervaring die ik in die jaren heb opgedaan kan ik weer gebruiken maar ook doorgeven aan anderen. Politiek voeren vereist flexibiliteit, creativiteit en vastberadenheid. Weten waar je mee bezig bent en voor wie je het doet. Het is daarom  belangrijk om contact te houden met de inwoners. De maatschappij is individualistischer en mondiger geworden en deze mensen eisen beleid op maat. Dus in contact blijven met de inwoners is belangrijk. Ik wil daar dan ook mijn steentje aan bijdragen.