Mijn naam is Willem Heijdacker, geboren in 1955 in Rotterdam-Zuid en opgevoed in een rood sociaal-democratisch arbeidersnest.
Als opgroeiend kind raakte ik verslaafd aan het voetbal en kwam het vrijwilligerswerk in m.n. het verenigingsleven al snel op mijn netvlies, wat zich gedurende mijn leven uitbreidde tot ongekende hoogte.
In 1972 startte ik mijn werkzaamheden als elektromonteur bij de GTI installatiebedrijf en direct mijn medezeggenschap werk als FNV kaderlid, thans ben ik Sectorbestuurslid bij het FNV en in Pensioen/AOW land bekend als “de Sjaak” strijdend voor “Indexatie voor elke Generatie”
Met een afgeronde Middelbare Beroeps Opleiding Elektrotechniek begon ik na mijn verplichte militaire diensttijd bij de gemeente Rotterdam in 1978 met zitting te nemen in commissies, waarna in 1991 mijn Ondernemingsraad werk bij de AVR Afvalverwerking startte, wat ik 26 jaar heb gedaan. Werkzaam als Technisch Proces Operator, wachtend op mijn pensioen in mei 2021.
In 1978 trouwde ik met mijn steun en toeverlaat Annalies. Met 2 kinderen wonen wij sinds 1986 in Spijkenisse. Eerst in de nieuwbouwwijk de Schenkel in aanbouw, 16 jaar later verhuisden wij naar de Maaswijk en na 11 jaar naar het Terras aan de Maas en sinds 2019 weer terug wonend in de Schenkel. In 2013 kwam er een kleinzoon bij.
In 1986 werd ik als selectiespeler lid van Sport Club Botlek, alwaar ik direct als kaderlid waarvan 8 jaar voorzitter van de club, in dat kader strijdend voor o.a. een kunstgrasveld verwierf ik de bijnaam “de Pitbull” vanwege mijn volhardende strijd, nu rustend als lid van verdienste na 34 jaar kaderlid blijf ik verbonden aan de club.
Mijn bevlogen vrijwillige inzet kreeg een nog positievere wending, toen eind 2014 bekend werd dat het Spijkenisse Medisch Centrum bekend maakte 60 personeelsleden te ontslaan en met een hakbijl in de specialistische zorgtaken werd ingehakt, waardoor de acute spoed eisende zorg m.n. werd onthoofd.
Sinds die tijd ben ik begonnen met een burgerinitiatief gericht op het verbeteren van de (acute)zorgtaken op Voorne, Putten en Rozenburg, in 2017 werd de Stichting Acute Zorg VPR door mij opgericht, waar ik voorzitter van ben. Ook de gemeente Nissewaard moest daarin een zeer belangrijke positie in gaan nemen.
In begin 2017 werd ik Koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor mijn jaren lange vrijwillige inzet, terwijl ik nog lang niet klaar ben.
Als PvdA lid wil ik me met name inzetten voor een betere sociaal-/zorgstelsel, welke in de gemeenteraad van de gemeente Nissewaard tot stand moet gaan komen.
In maart 2018 stelde ik mijzelf verkiesbaar als gemeenteraadslid, wat resulteerde dat ik met veel stemmen geïnstalleerd werd als raadslid. Resultaten zijn inmiddels in ontwikkeling, 1 januari 2021 zal het SMC haar 24/7 1,5 lijns acute spoedpost openen en zal er rond diezelfde tijd een opkomstlocatie voor Ambulances op Voorne en Putten komen. Met mijn enorme sociale ervaringen, kennis en gedrevenheid ga ik voor continuering als raadslid en stel ik mijzelf herkiesbaar voor de raadsverkiezing in 2022.