AED’s moeten in de buurt 24 uur per dag beschikbaar zijn

Door Dorothé Kieboom op 23 februari 2018

In september 2017 is de werkgroep HartveiligWonen, inmiddels Stan genaamd, in Nissewaard van start gegaan. Deze werkgroep houdt zich bezig met het bevorderen van burgerhulpverlening bij reanimaties. Daarbij hoort, naast het werven van vrijwilligers voor hulp bij reanimaties, ook het inventariseren van AED’s en de beschikbaarheid van AED’s.

Dorothé Kieboom van PvdA Nissewaard was al lange tijd een groot voorstander van aansluiten bij Stan/HartveiligWonen, omdat dit levens kan redden. Nu is zij benieuwd naar de huidige stand van zaken. Daarom heeft zij hierover vragen gesteld aan het college van Nissewaard. Kieboom wil weten hoeveel vrijwilligers er inmiddels als burgerhulpverlener zijn aangemeld in Nissewaard en hoeveel AED’s er beschikbaar zijn in Nissewaard? Ook vraagt zij of de mogelijkheid bestaat om buurtpreventielopers een EHBO of reanimatiecursus aan te bieden, omdat zij vaak aanwezig zijn de buurt. Vooral de plaatsing van AED’s  in buitenkasten is volgens haar belangrijk: “een AED moet 24 uur per dag beschikbaar zijn. Aan een AED in een dichte winkel heb je ‘s avonds en ‘s nachts immers niets”.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Geboren in 1965 in Werkendam, kwam ik in 1990 (via Rotterdam) naar Spijkenisse. Eerst woonde ik in Maaswijk, later ben ik verhuisd naar Spijkenisse Noord. Er is hier veel ruimte en groen, en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en de ontsluitingswegen zijn grote pluspunten van mijn wijk. Om de voorzieningen

Meer over Dorothé Kieboom