PvdA Nissewaard wil bus tolvrij door Blankenburgtunnel

Door Willem Heijdacker op 30 maart 2024

December 2024 is de verwachte opening van de Blankenburgtunnel. Er is een beoogde buslijn van EBS richting Vlaardingen en Schiedam die door deze tunnel zal lopen. Aangezien het een toltunnel betreft zal de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) jaarlijks de extra tolheffing van €400.000 moeten betalen. Dit is voor EBS een te grote drempel. Het doorgaan van deze buslijn komt dus in gevaar. De aanleg van deze nieuwe buslijn is echter belangrijk voor de regio Voorne-Putten omdat dit een beter OV-netwerk tot stand brengt met een betere ontsluiting richting Vlaardingen, Schiedam en het Westland.

Willem Heijdacker diende daarom namens de PvdA Nissewaard samen met Jong Nissewaard, GroenLinks Nissewaard en Nissewaard Lokaal in de raadsvergadering een motie in om samen met de MRDH in gesprek te gaan met het Rijk over de financiering van de tolheffing. Ook werd hierbij gepleit voor gratis doorgang door de Blankenburgtunnel voor EBS. De motie werd bijna unaniem aangenomen. Alleen de VVD en de PVV stemden tegen.

Willem Heijdacker

Willem Heijdacker

Mijn naam is Willem Heijdacker, geboren in 1955 in Rotterdam-Zuid en opgevoed in een rood sociaal-democratisch arbeidersnest. Als opgroeiend kind raakte ik verslaafd aan het voetbal en kwam het vrijwilligerswerk in m.n. het verenigingsleven al snel op mijn netvlies, wat zich gedurende mijn leven uitbreidde tot ongekende hoogte. In 1972 startte ik mijn werkzaamheden als elektromonteur bij de GTI

Meer over Willem Heijdacker