Daarom ga ik voor het Waterschap

11 februari 2019

Vorig jaar in april was Hanneke Stengs in onze ledenvergadering met een presentatie over het waterschap. Men was op zoek naar kandidaten voor de verkiezingen in 2019, en Hanneke wist me meteen te raken met haar enthousiasme. Het resultaat is dat ik me kandidaat heb gesteld en nu op de vierde plaats sta op de kandidatenlijst van waterschap de Hollandse Delta.

Net als Hanneke vier jaar geleden, kan ik nog niet goed inschatten wat me te wachten staat. Maar in deze tijd van klimaatverandering, met alle discussies daaromheen, zijn er een paar onderwerpen waar ik me in elk geval voor wil inspannen. De beschikbaarheid van schoon water, om te drinken, en om te recreëren, is een van onze grootste rijkdommen, waar we zuinig op moeten zijn. Tegelijk zijn we door onze ligging aan de zee, in de delta van rivieren, uitermate kwetsbaar voor een teveel aan water. Duurzame bescherming bij een stijgende zeespiegel en meer en zwaardere regenbuien is van levensbelang. Het Waterschap speelt hier een onmisbare rol. Veilige dijken, zuivering van het afvalwater, aanvoer van schoon water voor mens en dier, en dat op een wijze die zelf niet verder bijdraagt aan uitputting van onze natuurlijke hulpbronnen, en die over enkele jaren energieneutraal moet zijn.

De PvdA staat hierbij altijd voor een eerlijke lastenverdeling, bij de verdeling van de kosten van verduurzaming ontzien we de zwakste schouders: we handhaven het kwijtscheldingsbeleid voor waterschapslasten.

Ik hoop hier de komende vier jaar mijn steentje aan te kunnen bijdragen!

Lieke van der Linden