Door Kim van de Kant op 2 augustus 2015

JS Nissewaard neemt oudere PvdA-leden mee op pad

Zondag 2 augustus brachten de Jonge Socialisten in de PvdA Nissewaard, samen met een groep oudere leden van de PvdA Nissewaard, een bezoek aan de museumwoning in Spijkenisse. Onder het genot van een kopje koffie en een punt gebak kregen de bezoekers een inleiding over de geschiedenis van Spijkenisse om vervolgens rondgeleid te worden door de museumwoning.

De volledig in jaren ’60 stijl ingerichte woning riep bij de ouderen vooral veel nostalgie op, maar ook voor de JS’ers was het erg leuk door het leerzame karakter van de rondleiding.

Toen we de JS Nissewaard oprichtten waren we het er eigenlijk gelijk over eens dat we ook iets voor ouderen wilden doen. Je verwacht het misschien niet, maar het zijn juist wij, jongeren, die zich druk maken over de ouderen, dat zijn namelijk óók onze opa’s en oma’s en je wilt natuurlijk dat zij en andere ‘opa’s en oma’s’ het goed hebben! We willen door middel van verschillende activiteiten jongeren en ouderen dichter bij elkaar brengen en daarmee ook eenzaamheid onder ouderen aanpakken, dus waarom niet beginnen binnen de eigen partij?

De ouderen kregen aan het einde uiteraard allemaal een roos mee naar huis. Iedereen was erg enthousiast over de leuke middag. De JS Nissewaard is van plan om vaker dit soort uitstapjes te organiseren.

Kim van de Kant

Kim van de Kant

Hallo! Ik ben Kim van de Kant, 24 jaar, geboren en getogen in Spijkenisse. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn opleiding Media & Entertainment Management. Daarnaast werk ik bij Talpa als oproepkracht, voornamelijk voor het televisieprogramma Utopia. In 2012 werd ik lid van de PvdA omdat ik beloofd had lid

Meer over Kim van de Kant