PvdA Nissewaard blij met extra investeringen jeugdzorg

Door Thérèse van Wassenaar op 4 november 2018

In Nissewaard kennen we de Jeugdondersteuningsteams, ook wel de Jot’s genoemd. Deze teams bestaan uit professionele zorgverleners en helpen jongeren in Nissewaard met allerlei vragen. Veel gezinnen weten de Jot’s inmiddels te vinden en in de praktijk is gebleken dat de vragen die de Jot’s krijgen vaak erg complex zijn waardoor wachtlijsten mogelijk oplopen. Het college van Nissewaard wil daarom extra geld uittrekken om in 2019 een nieuwe aanpak te organiseren waarbij de jongeren met complexe problemen door het JOT geholpen blijven worden, maar ook het schoolmaatschappelijk werk en de praktijkondersteuners GGZ een belangrijke rol gaan spelen. Doel daarbij is preventief aan de slag te gaan om zo te voorkomen dat ook deze jongeren met complexere problematiek te maken krijgen.

De PvdA Nissewaard is blij dat er een miljoen extra wordt uitgetrokken en vindt preventieve zorg erg belangrijk. De PvdA is dan ook zeer te spreken over de ambities om het schoolmaatschappelijk werk hierin een grotere rol te geven. “De schoolmaatschappelijk werker is benaderbaar voor de jongeren en kan hen op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden voordat er grotere problemen ontstaan”, zegt Thérèse van Wassenaar, raadslid voor de PvdA Nissewaard. “De PvdA is blij met de aandacht voor deze jongeren en de extra investeringen in de Jeugdzorg en ziet dan ook met belangstelling uit naar de uitvoering van de plannen.”

Thérèse van Wassenaar

Thérèse van Wassenaar

Mijn naam is Thérèse van Wassenaar, geboren in 1981 te Rotterdam en sinds 1983 woonachtig in Spijkenisse. Na de Mavo heb ik een SPW opleiding gevolgd. Sinds 2015 woon ik, samen met mij zoon, in de wijk Vogelenzang. De afgelopen jaren heb ik mij in de wijken de Akkers en Vogelenzang ingezet om een netwerk

Meer over Thérèse van Wassenaar