Door Wim Vink op 23 november 2016

PvdA Nissewaard organiseert raadsledencursus  

De PvdA Nissewaard organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 een raadsledencursus voor kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraad van Nissewaard. Mensen die een volksvertegenwoordigende functie ambiëren in de lokale politiek en lid zijn of worden van de PvdA kunnen zich aanmelden om deel te nemen. In een viertal avonden kunnen inwoners van Nissewaard een kijkje nemen in de lokale politieke keuken. De avonden vinden plaats op 2 februari, 16 februari, 16 maart en 13 april. Vooraf vindt er een gesprek plaats met de personen die zich hebben aangemeld om de verwachtingen rond het gewenste profiel van een kandidaat-raadslid door te spreken, zoals vastgesteld door de leden van de PvdA. Na de raadsledencursus krijgen de deelnemers een vrijblijvend advies richting een mogelijke kandidaatstelling voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Politiek is keuzes durven maken. Een lokale politicus heeft invloed op allerlei beslissingen, in de buurt, in het dorp en in de stad. Daarbij komen zij vele dilemma’s tegen. Niet altijd even gemakkelijk en tegelijkertijd ook uitdagend. ‘Moet het beperkt beschikbare geld worden besteed aan sport, de openbare ruimte, veiligheid of huishoudelijk hulp? Moet er extra geld naar de kwetsbare wijken of moet dat toch evenredig worden verdeeld? Laten we ons leiden door de korte termijn of lange termijn, door angst of juist vertrouwen?’ Om maar enkele vragen op te sommen waar ook een lokale politicus antwoord op moet hebben. Wilt u onderzoeken of zulke vragen aan u zijn besteed? Wilt u enkele essentiële vaardigheden van een gemeenteraadslid onder de knie krijgen, zoals het bepalen van een standpunt, het mobiliseren van bewoners en het voeren van een debat? Wilt u ontdekken of een zetel in de gemeenteraadsfractie van de PvdA u goed past? Meldt u dan aan bij Wim Vink, secretaris PvdA Nissewaard (vink0036@planet.nl/ 06-41118571).

profiel-pvda-kandidatenlijst-2018

Wim Vink

Wim Vink

Ik ben Wim Vink, in 1948 geboren in Indonesië waar ik grotendeels mijn jeugd heb doorgebracht. In Nederland heb ik mijn opleiding afgerond met een studie bedrijfseconomie. Bijna 35 jaar heb ik bij de gemeente Rotterdam gewerkt in diverse bedrijfsmatige, beleids- en adviesfuncties in de sector ruimtelijke en economische ontwikkeling. Nu werk ik nog 3

Meer over Wim Vink