PvdA reikt Johanna Engwirda-Agricola Pluim uit op Vrouwendag

Door Dorothé Kieboom op 8 maart 2021

Op 8 maart reikte PvdA Nissewaard de eerste Johanna Engwirda- Agricola Pluim uit aan Sylvia Broekmeulen. Zij kreeg deze Pluim uitgereikt door Dorothé Kieboom, fractievoorzitter en Sandra Strijaards, bestuurslid van PvdA Nissewaard.

In Spijkenisse was Johanna Engwirda-Agricola het eerste vrouwelijke raadslid. Van 1947 tot 1953 was zij raadslid in de (toenmalige) gemeente Spijkenisse voor de Partij van de Arbeid. In 1989 is er een straat naar Johanna vernoemd in de Maaswijk in Spijkenisse. Haar naam is een prachtige toevoeging aan de Pluim die PvdA Nissewaard jaarlijks gaat uitreiken in het kader van Internationale Vrouwendag.

Sylvia Broekmeulen is de eerste ontvanger van de Johanna Engwirda- Agricola Pluim. Sylvia was jarenlang niet alleen politiek actief, maar ook voor andere sociaal-maatschappelijke organisaties is zij actief geweest én nog steeds actief. Voor de PvdA was zij raadslid, fractievoorzitter, bestuurslid en oprichter en jarenlang lid van het PvdA Ombudsteam. Verder was zij actief bij Humanitas en is ze onlangs gestart als bestuurslid van SUN Nissewaard, de Stichting Urgente Noden Nederland.

“Net als Johanna heeft Sylvia laten zien dat je door mee te doen in de politiek en het verenigingsleven je steentje bijdraagt aan een betere en mooiere samenleving. Juist op Vrouwendag is het daarom prachtig deze eerste Pluim te mogen uitreiken aan een actieve vrouw als Sylvia,” zegt Dorothé Kieboom. Lilianne Ploumen, lijsttrekker van de Partij van de Arbeid, feliciteerde Sylvia via een videoboodschap met de Pluim. De Pluim werd samen met een bos bloemen rozen en een geldbedrag uitgereikt.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Geboren in 1965 in Werkendam, kwam ik in 1990 (via Rotterdam) naar Spijkenisse. Eerst woonde ik in Maaswijk, later ben ik verhuisd naar Spijkenisse Noord. Er is hier veel ruimte en groen, en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en de ontsluitingswegen zijn grote pluspunten van mijn wijk. Om de voorzieningen

Meer over Dorothé Kieboom