PvdA vraagt naar kosten onderhoud BuurtAED’s

Door Dorothé Kieboom op 26 februari 2023

Zo’n vier jaar geleden kwamen er steeds meer BuurtAED’s in Nissewaard. Wijkbewoners bekostigden zelf deze AED’s, waardoor deze bijdragen aan een Hartveiliger Nissewaard.
Inmiddels zijn veel van deze AED’s toe aan onderhoud en een nieuwe batterij zodat ze weer jaren meekunnen. In de raadsvergadering vroeg Dorothé Kieboom, raadslid voor de PvdA Nissewaard, daarom aan het college van Nissewaard welke financiële bijdrage de gemeente kan leveren aan de kosten van dit onderhoud. ”Nissewaard moet wel Hartveilig blijven en daarom is het belangrijk dat AED’s hun reguliere onderhoud krijgen” zegt Kieboom.

Wethouder Struijk beaamde het belang van de BuurtAED’s en zegde toe dat er in het tweede kwartaal van dit jaar hier duidelijkheid over komt.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Geboren in 1965 in Werkendam, kwam ik in 1990 (via Rotterdam) naar Spijkenisse. Eerst woonde ik in Maaswijk, later ben ik verhuisd naar Spijkenisse Noord. Er is hier veel ruimte en groen, en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en de ontsluitingswegen zijn grote pluspunten van mijn wijk. Om de voorzieningen

Meer over Dorothé Kieboom