PvdA vraagt naar plannen voor De Uitwaayer

Door Dorothé Kieboom op 29 oktober 2023

Begin oktober is er een inloopavond geweest over plannen voor de herinrichting van het recreatiegebied de Uitwaayer. Door toevoeging van bos aan het gebied wil het recreatieschap het gebied aantrekkelijker maken. Onder de huidige gebruikers is er echter ook vrees voor het verlies van de huidige natuur en biodiversiteit: wordt eerst de huidige natuur aangetast voordat er nieuwe bomen geplant kunnen worden?

PvdA-raadslid Dorothé Kieboom vroeg daarom aan de wethouder of er voldoende aandacht is voor de mooie dingen die er nu zijn en hoe deze behouden kunnen blijven. Wethouder Hamerslag antwoordde dat de plannen voor de herinrichting nu worden uitgewerkt en dat daarin ook aandacht is voor de huidige natuur in de Uitwaayer. Begin 2024 volgt er een inloopavond voor betrokkenen over de uitgewerkte plannen.

Dorothé Kieboom

Dorothé Kieboom

Geboren in 1965 in Werkendam, kwam ik in 1990 (via Rotterdam) naar Spijkenisse. Eerst woonde ik in Maaswijk, later ben ik verhuisd naar Spijkenisse Noord. Er is hier veel ruimte en groen, en de centrale ligging ten opzichte van het centrum van Spijkenisse en de ontsluitingswegen zijn grote pluspunten van mijn wijk. Om de voorzieningen

Meer over Dorothé Kieboom