Vertrek en toch niet WEG……………..

Door Ton Scheffers op 12 februari 2019

Een kleine 3 jaar geleden heb ik mij beschikbaar gesteld om de PvdA als organisatie en de leden te helpen, waar ik kan.

Ik maakte kennis met een aantal prominente leden.

Toen ik startte had ik een aantal doelen voor mezelf gesteld die mijns inziens goed voor de PvdA en mij zouden zijn. Het ging hierbij onder meer om:

* Helpen binnen mijn mogelijkheden

* Met behulp van mijn netwerk de PvdA profileren

* Aanscherpen strategisch beleid wo de campagne

* Onderwijs meer op de politieke kaart zetten

* Er plezier aan beleven

Natuurlijk was het wel duidelijk dat dit meer dan een jaar zou gaan kosten, nog afgezien van het feit dat je je ook moet verdiepen in het reilen en zeilen van de PvdA om een aantal van deze zaken op te kunnen pakken. De focus van de lokale partij komt overeen met mijn actie velden: o.a. Sport, Onderwijs en Zorg.

Deze speerpunten sprake mij erg aan. Via een onderwijs tafel, professionele leergang voor toekomstige raadsleden en een campagne, neem ik nu afscheid als interim-voorzitter.

Doel: Wij willen een onmisbare partij zijn die mensen in hun kracht zet en blijvend met elkaar verbindt. Daarvoor is een zichtbare, duidelijke, aantrekkelijke en sterke partij nodig. Het politiek leiderschap hiervoor ligt bij de raadsfractie, het afdelingsbestuur is belast met de organisatie.

Achter dit doel sta ik volledig.

Het is daarom niet dat ik de PVDA vaarwel zeg maar een functie neerleg en me blijf binden aan de partij.

Met vriendelijke groet,

Ton Scheffers

Ton Scheffers

Ton Scheffers

Ton Scheffers inmiddels 70 jaar jong en geboren in Leiden. 42 jaar werkzaam in het onderwijs en allerlei taken en functies uitgevoerd. Onderwijzer in het lager onderwijs, leerkracht in het buitengewoon onderwijs, organisatie organiseur in het onderwijs, leerling onderzoeker pedagoog, manager bij een advies- organisatiebedrijf. Inmiddels met pensioen en actief op een aantal terreinen, vooral

Meer over Ton Scheffers