69 jaar

Geert de Vries

2e Fractie Voorzitter
Geert de Vries

Over Geert de Vries

0653259032geert1311@gmail.com

Goedendag,

Ik ben Geert de Vries, geboren in 1948 te Leeuwarden en opgegroeid in Grou. Grou, het enige dorp waar geen Sint Nicolaas gevierd wordt, maar Sint Piter. Grou, ook het dorp waar wij niet op koninginnedag vrij waren, maar op 1 mei en waar op die dag de rode vlag op het gemeentehuis wapperde. Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik in Zuidland terecht gekomen. In Friesland was toen ( en niet alleen toen) moeilijk aan werk te komen.

Ik woon dus sinds 1976 in Zuidland en werkte als hoofd bureau sociale zaken en volkshuisvesting bijna 20 jaar voor de gemeente Bernisse. Vanaf 1995 tot 2015 was ik werkzaam bij woonstichting De Zes Kernen, laatstelijk als directeur bestuurder.

In beide functies kwam ik er al snel achter dat als je wat wilde dat je dat alleen kon bereiken door te gaan samenwerken, waarbij vooral de leefbaarheid van de kernen mij na aan het hart lag. Of het nu ging om een winkel voorziening in Simonshaven of Oudenhoorn, het behoud van een school en een ruimte voor het dorp, of de plaatselijke wielerronde, allemaal zaken die er voor de inwoners vaak toe doen.

Het hoeven niet allemaal grote dingen te zijn, het copieeren van een flyer om de nieuwjaasduik te promoten is vaak al genoeg. Eenmaal opgestart lopen dit soort initiatieven wel, mits de vrijwilligers mee blijven doen. Zonder al die vrijwilligers waren de kernen niet wat ze nu zijn, daarom moeten we deze mensen koesteren. Het hoeft geen betoog dat ik enorm blij ben met een initiatief als ” De Pluim van de Arbeid”.

Ook als voorzitter van de afdeling zal ik mijn stinkende best doen samen te werken met die mensen en of organisaties die hun nek uitsteken om iets te bereiken voor anderen.

Juist daar ligt naar mijn mening de kracht van de sociaal democratie. Met elkaar voor elkaar.

Geert