62 jaar

Willem Heijdacker

Spijkenisse De Elementen
Mijn naam is Willem Heijdacker, geboren in 1955 in Rotterdam-Zuid en opgevoed in een rood sociaal-democratisch arbeidersnest.
Als opgroeiend kind raakte ik verslaafd aan het voetbal en kwam het vrijwilligerswerk in m.n. het verenigingsleven al snel op mijn netvlies, wat zich gedurende mijn leven uitbreidde tot ongekende hoogte.
In 1972 startte ik mijn werkzaamheden als elektromonteur bij de GTI installatiebedrijf en direct mijn medezeggenschap werk als FNV kaderlid, thans ben ik Sectorbestuurslid bij het FNV.
Met een afgeronde Middelbare Beroeps Opleiding Elektrotechniek begon ik na mijn verplichte militaire diensttijd bij de gemeente Rotterdam in 1978 met zitting te nemen in commissies, waarna in 1991 mijn Ondernemingsraad werk bij de AVR Afvalverwerking startte, daar ben ik nog steeds werkzaam als OR lid en als Technisch Proces Operator.
In 1978 trouwde ik met mijn steun en toeverlaat Annalies. Met 2 kinderen wonen wij sinds 1986 in Spijkenisse. Eerst in de nieuwbouwwijk de Schenkel in aanbouw, 16 jaar later verhuisden wij naar de Maaswijk en na 11 jaar naar het Terras aan de Maas. In 2013 kwam er een kleinzoon bij.
In 1986 werd ik als selectiespeler lid van Sport Club Botlek, alwaar ik direct als kaderlid waarvan 8 jaar voorzitter van de club, als lid van verdienste na 29 jaar kaderlid blijf ik verbonden aan de club.
Mijn bevlogen vrijwillige inzet kreeg een nog positievere wending, toen eind 2014 bekend werd dat het Spijkenisse Medisch Centrum bekend maakte 60 personeelsleden te ontslaan en met een hakbijl in de specialistische zorgtaken werd ingehakt, waardoor de acute spoed eisende zorg m.n. werd onthoofd.
Sinds die tijd ben ik begonnen met een burgerinitiatief gericht op het verbeteren van de (acute)zorgtaken op Voorne, Putten en Rozenburg, waarbij de gemeente Nissewaard een zeer belangrijke positie in moet gaan nemen.
In begin 2017 werd ik Koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor mijn jaren lange vrijwillige inzet, terwijl ik nog lang niet klaar ben.
Als PvdA lid wil ik me met name inzetten voor een betere sociaal-/zorgstelsel, welke in de gemeenteraad van de gemeente Nissewaard tot stand moet gaan komen.
Daarom stel ik mezelf in maart 2018 verkiesbaar als gemeenteraadslid. Met mijn enorme sociale ervaringen, kennis en gedrevenheid ga ik ervoor.