30 jaar

Wouter Struijk

Spijkenisse Centrum

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en vervolgens naar de Ring van Putten. Na mijn bachelor aan de TU Delft en master aan Erasmus Universiteit te hebben afgerond ben ik gaan werken bij de gemeente Schiedam als adviseur. Eerst als bestuursadviseur en later als beleidsadviseur Jeugd en Onderwijs. Verder ben ik trouwambtenaar, zit ik in het partijbestuur van de PvdA, ben ik voorzitter van KWF Spijkenisse en eigenaar van IQuizzen. Tot slot probeer ik af en toe ook nog te sporten.

Ik ben de politiek in gegaan om mensen met elkaar te verbinden en als spreekbuis te fungeren richting de gemeente om misstanden en problemen aan te kaarten. De inwoners van de gemeente Nissewaard vormen mijn grootste inspiratiebron en bepalen mijn dagelijks politieke handelen. Er is niets leuker dan in verbinding staan met de mensen die de gemeente maken zoals die is.

Nissewaard staat voor een aantal grote uitdagingen, terwijl de gemeente er financieel zorgwekkend voor staat. Dit vraagt om fundamentele keuzes. Ik wil de komende periode keihard investeren in zorg en onderwijs. Ik wil in een gemeente wonen waarin we goed zorgen voor onze ouderen en kinderen alle kansen geven om hun leven op te bouwen.

Bekijk hier enkele blogs van Wouter: