Beeldvorming

Door Hanneke Stengs – Nijhof op 30 maart 2020

Het is een kleine drie weken geleden dat we elkaars hand nog hebben geschud. De tijd die erna kwam heeft ons beeld van de wereld snel doen veranderen.

Aangestoken door het virus houden we elkaar op afstand en tegelijkertijd ontstaan er in heel Nederland initiatieven om meer in contact te zijn dan ooit. De saamhorigheid wordt versterkt door het feit dat we er allemaal mee te maken hebben en geen mens kan er aan ontsnappen. Maar er is helaas een verschil, namelijk dat iedereen op een andere manier wordt geïnfecteerd. Heb je geld dan is het niet moeilijk je voorraadkast te vullen. Ben je overdag aan het werk dan wordt het weer wat moeilijker. Als je jong bent loop je wat makkelijker op straat en als zzp’er kan het zijn dat misschien vandaag je laatste klus is geklaard.

We voelen één voor één de stress van het ongewisse. Hoe lang gaat dit nog duren en wat gaat het voor mij betekenen. Het is dan fijn dat je tot een groep mensen behoord die naar elkaar wil omzien.

Spontaan was er iemand in de eerste week, die boodschappen wilde doen voor mensen in de wijk, die dat even niet kunnen. Er is geld ingezameld om meer dan 200 maaltijden te maken en te bezorgen, voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Onze wethouder heeft extra aandacht voor de scholen en heeft een handje geholpen bij de voedselbank. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van mensen waarbij het sociale hart sneller klopt als er hulp nodig is. Met elkaar kunnen we rekenen op elkaar. Dat is waar de PvdA voor staat.

 

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs – Nijhof

Hanneke Stengs Nijhof, 1964 is mijn geboorte jaar en ik woon sinds 1991 in Spijkenisse. Docent Engels en Aardijkskunde op Scala Molenwatering een VWO school te Spijkenisse. In de politiek actief sinds 2002. Van 2006 tot 2014 voor de PvdA gemeenteraadslid in Spijkenisse met als specialisatie “Ruimtelijke Ordening” en “Onderwijs en Welzijn”. ‘The greatest pleasure

Meer over Hanneke Stengs – Nijhof