Door Wouter Struijk op 24 januari 2016

Gastles over politiek op MY college

Vrijdag 22 januari kreeg klas 4 mavo van MY college een gastles over politiek. De les werd gegeven ter voorbereiding op het bezoek aan de Tweede Kamer door 4 mavo.  De afgelopen tijd zijn de leerlingen met het vak maatschappijleer voornamelijk bezig geweest met het onderwerp “politiek”. In het kader hiervan wordt op vrijdag 5 februari zelfs een bezoek gebracht aan het Binnenhof in Den Haag. Kim en ik testten de politieke kennis van de leerlingen en daagden ze uit mee te denken met de plaatselijke en landelijke politiek.

Tijdens de les kwamen diverse onderwerpen voorbij, waarbij de leerlingen de kans aangrepen om vragen te stellen over de opvang van vluchtelingen. Niet alleen een ‘hot item’ op de politieke agenda, ook de leerlingen van MY college zijn hier mee bezig en hebben er een mening over. Omdat de gemeenteraad hier nog druk mee bezig is, kon er door mij over dit onderwerp nog niet veel concreets verteld worden. De leerlingen mochten wel aangeven hoe zij hierover dachten en wat zij eventueel als oplossing zouden aandragen. Ook werden de leerlingen uitgedaagd om mee te denken over verbeteringen van de voorzieningen voor jongeren in de gemeente Nissewaard.

Om te kijken of de leerlingen goed voorbereid zijn op hun bezoek aan de landelijke politiek in Den Haag, werd tot slot hun kennis van de politieke partijen getest. Daarbij was het de bedoeling om de naam van de fractievoorzitters te kunnen noemen. Hoewel ze even op gang moesten komen, kwamen de leerlingen toch nog een heel eind. Na deze geslaagde gastles zijn de leerlingen goed voorbereid op hun bezoek aan de Tweede Kamer.

Wouter Struijk

Wouter Struijk

Ik ben Wouter Struijk (1988) geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hekelingen en nu weer woonachtig in Spijkenisse. Als voormalige postbode ben ik goed bekend in alle wijken en buurten van Spijkenisse, maar als voormalig dorpsbewoner van Hekelingen ben ik ook bekend met de unieke identiteit van dorpskernen. Ik ben op school gegaan in Waterland en

Meer over Wouter Struijk